avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cumparare parti sociale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cumparare parti sociale

Doresc sa cumpar o parte din partile sociale ale asociatului meu (si el este de acord sa imi vanda). Care este procedeul in aceste situatii? contract de vanzare, cesiune? cum se procedeaza in acest caz?
Din cate am inteles prima data se face la notariat un contract de cesiune a partilor sociale dupa care acesta se depune la registrul comertului.
Cel mai recent răspuns: alexonofrei , utilizator 21:48, 20 Aprilie 2012
Intocmiti un contract de cesiune intre dvs. si celalalt asociat, nu este necesar sa fie intocmit la notar. Atentie - daca se vand partile sociale la o valoarea mai mare decat valoarea nominala, se considera ca vanzatorul realizeaza venituri si va trebui sa plateasca impozit pe venitul realizat.
Intocmiti hotarare AGA de cesiune a partilor sociale, actualizati actul constitutiv si cu o copie dupa contractul de cesiune depuneti-le la Registrul Comertului cu cerere de inregistrare.
mulumesc pentru raspuns. weekend placut!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)
Cumparare parti sociale annymary annymary Buna ziua. imi poate spune cineva cum se procedeaza in cazul in care intr-un srl sunt 2 asociati, unul are 90%, celalalt 10%, si cel cu care are 10% vrea sa-i ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma monica77 monica77 buna ziua. Am si eu o intrebare. Ce trebuie facut in cazul in care doresc sa vand o firma. Am deja un cumparator pentru ea, dar nu stiu ce acte trebuie depuse ... (vezi toată discuția)