Ok dar cum care mai este situatia ca din 2009 s-a mai schimbat cateceva.. nu am mai facut de mult CM-uri
Am 3600 x 6 insa nu-mi dau sema ce insemana ce va primi in mana distinsul angajat bolnav pt 8 zile lucratoare de concediu
Are salariul maricel...
19- 28 feb 2013 bola normala 75 % ultimele 6 luni
3600x6= 21600 lei/ 126 zile lucratoare 171 lei x8 zile lucratoare- 1368 x 75 % 1026 =concediu medical ... dar fiind extras din brut voi plati ca la maternitate?
3 intrebari:
Indemnizatia neta reprezinta 75% din brut ?
Ce mai retine angajatorul de la angajat, somaj cass etc?
Ce mai plateste angajatorul in acest caz?
Multumesc,
davideg a scris:
asa mai merge!=D>.Sunt insa, prea multe intrebari odata, eu zic s-o luam pe rand.Primele 5 zile se platesc de catre unitate, restul din bugetul fnnuass.
Pentru indemnizatie: Totalul sal.brute pe ultimele 6 luni, se imparte la nr de zile lucratoare din ultimele 6 luni, se afla media pe zi(baza de calcul).Media pe zi, se inmulteste cu nr.de zile din luna si se aplica coeficientul din certificat 85% sau 75% sau 100%, depinde de boala.In prima luna se retine somaj iar cas-ul la nivelul sal minim-600.
La angajator, cas,cass,accid.de munca la 6oo,restul darilor la venitul realizat.
Pt.Luna a doua de medical, daca este in continuarea primului, nu se retine somaj si sanatate.