avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Activitate m_focsa

Activitate m_focsa

indiferent de varianta aleasa (cea cu construirea e foarte costisitoare, presupune timp, avize ....) nu mai e nevoie de vidanjare si nu mai sunt mirosuri s.a.m.d. .... totul e sa se vrea sa se achizitioneze acest produs - Diavolina
[ link extern ]
Răspuns la discuția Proprietar teren neintabulat
MadalinaDenisa a scris:

Pamanturile sunt in Dobrogea si Banat. Am sa incerc sa ma adresez primariilor, desi stiu ca lucrurile se vor complica cu siguranta.

Multumesc mult pentru indiciu, imi este folositor!

O zi frumoasa!

Cu "Banatu'" v-ati scos ... cu Dobrogea e in "mare fel". Da' la orice chestiune care o intampinati va ajut cu mare placere. :D
Răspuns la discuția Proprietar teren neintabulat
@MadalinaDenisa

Buna dimineata! Depinde din ce zona a tarii sunteti ...!!!! Daca terenul e in zona Ardealului sau a Banatului lucrurile sunt ok. Adica exista sigur o coala colectiva si de acolo puteti stabili cine e proprietarul initial. Orice primarie va poate da relatii - daca e "cumsecade" sau aveti o cunostinta sau efectiv faceti o cerere. Obligatoriu pe acel teren se plateste impozit, deci este in evidenta primariei, are un rol si puteti afla - chiar daca nu este intabulat - cine e beneficiarul titlului de proprietate. Nu conteaza cine-l utilizeaza pentru ca s-ar putea sa fie 1000 de mostenitori ..... si atunci lucrurile se complica. Eu zic ca primaria va poate ajuta. O zi buna ... si succes!!!!

[Rugaminte moderator: nu mai citati mesajele carora le raspundeti decat daca va referiti numai o parte din ele si/sau daca nu sunt pe aceeasi pagina de discutii (pct. 2.6. din Regulament). Multumesc]
Buna ziua tuturor! ... si multumesc celor care au raspuns mesajului meu cat si a celor care au raspuns cu alta ocazie si m-am putut edifica legislativ - si nu numai - m-am putut inspira( multumesc domnule adriantot) in ceea ce priveste regulamentele de ordine interioara pentru functionarea in conditii optime si eficiente a asociatiei de proprietari.
Vreau sa va spun ca in urma verificarilor contabile totul este OK! .... adica ceea ce au hotarat in Adunarea Generala a Proprietarilor s-a pus in aplicare de catre ADMINISTRATOR ....si punct.... adica sedintele comitetului executiv sunt ca si inexistente, habar nu au acesti oameni pentru ce au fost alesi, care le sunt atributiunile si ce au de facut. Des, eu am pregatit o documentatie(11 dosare incluzand si organigrama) privind derularea activitatii unei asociatii de proprietari, OBLIGATIILE si drepturile celor numiti prin adunarea generala. Rezultatul - deocamdata e nul si neavenit. Pe domniilor lor nu ii intereseaza ceea ce se intampla si lasa la latitudinea administratorului TOTUL. Adica: nu participa la sedintele de comitet, nu semneaza (daca mai lipseste "Z" - ul am eu o problema cu tastatura) nu citesc, nu filtreaza si nu participa la derularea actelor si lucrarilor ce sunt in curs privind executia bugetara aprobata pin adunarea generala (fie ele de RK, RC sau cheltuieli administrative). Cheltuielile privind achizitionarea de contoare si a autorizatiilor de construire pentru camine sunt suportate din facturi, deoarece refuza sa-nteleaga ca aceste cheltuieli neprevizionate nu pot fi suportate decat din fondul de reparatii - neexistent - basca fond de rulment ce refuza sa-l plateasca.
In ceea ce priveste legea 175/2010 pe care doamna!!!! ynocentta (in vigoare fiind numai articolul 2) o reaminteste, ii gata, a fost, a trecut nu se pune in discutie din cauza lipsei normelor metodologice si a nerecunoasterii furnizorilor a acesteia - ce sa mai vorbim de proces-verbal de compensare si alte...... alea !!!!!!. Sa va spun ca cei de la Serviciul de Indrumare si control a asociatiilor de proprietari sustin sus si tare ca datoriile nesolicitate in termen raman in debit pana la o eventuala tranzatie a imobilului ?!!!!!! ..... n-are nici un rost !!!!! ....Datoriile privind penalitatile cat si cele de regie nu pot actionate in instanta deoarece proprietarul nu este intabulat decat prin 2003 - 2005(iar debitele inainte de aceasta data nu au avut obiect de discutie?!!!!!) iar acesta nu a are dezmenbrare in cartea funciara colectiva (instituindu-se cadastru de sine statator) asadar. legal vorbind nu puteau fi solicitate decat dupa "ureche" debitele pentru ca proprietarul refuza sa aduca la sediul asociatiei extrasul de carte funciara. E o debandada in tara aceasta de nedescris. Cei de la primarie nu pot decat sa recomande, iar cei de la asociatie de proprietari nu-si fac treaba si culmea e ca tot domniile lor sunt nemultumiti. Va multumesc tuturor pentru raspuns si recomandari ..... si s-aveti o saptamana asa cum dori!!!!!
Buna dimineata!
Sunt numit cenzor la o asociatie de proprietari si de 2 zile am inceput verificarile. Inafara de faptul ca procesul verbal al adunarii generale a fost modificat, semnaturile a 3 dintre membrii comitetului executiv sunt false, nu mai spun ca nu au vrut sa afiseze procesul verbal al adunarii sau - ma rog - un rezumat, am constatat ca sunt penalizari neincasate, prescrise de ani de zile si afisate regulat pe listele de plata. Casierie asociatie isi desfasoara activitatea intr-un sediu unde mai sunt inca 2 asociatii iar administratorul si casierul indeplinesc aceleasi functii si acolo si incasarile si alte activitati se desfasoara concomitent. Am gasit in registrul de casa chitantiere emise catre alti prorietari din alte asociatii fara a fi operate in storno ci pur si simplu scrise in registru de casa cu sume 0 si mentiunea de la ce asociatie e .... si-atat. #-o In fine ...!!!!!
Datorita acestui forum am aflat ce trebuie sa fac cu acele penalizari si multumesc tuturor pentru informatiile primite!!!!
Intrebarea mea e daca pot face reclamatie penala pentru acel proces verbal al adunarii generale sau sa convoc adunarea generala extraordinara chiar daca sunt cenzor - (minim 20%), art 23. Inainte de convocare trebuie sa am listele semnate de 20% din membrii asociatie in cota-parte indiviza sau ca si numar de apartament?
Va multumesc si o zi buna!!!!
Subiect: Secretul finlandezilor Cine nu stie sa scrie si sa citeasca nu are voie sa faca copii
Secretul finlandezilor

De ce este atit de obisnuit ca in Finlanda, un adolescent normal sa termine primele 8 clase cu medii excelente, vorbind o engleza perfecta si citind o carte pe saptamina?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Asta trebuie doamna draga.... asta trebuie .... restu e ... Can-Can .... Cand citesti si nu-ntelegi nimic .... ce sa pretindem .... ce lege? ce regulament, ordonanta si ... altele asemanatoare?!!!
O seara buna ... si multumesc pentru materialele postate!!!!
Buna dimineata! Eu am inteles mesajul dumneavoastra inca de la inceput. Legea e facut pentru furnizor .... iar eu cand am cerut debransarea, am facut-o cu un scop anume .... pentru buzunarul meu!!!! Eu sunt responsabila cu veniturile mele .... altii TREBUIE sa fie ajutati de toata lumea !!!!! Iar acel ordin referitor la obligativitatea de a avea o temperatura optima de 18 grade in apartament, de a suporta cheltuieli facute de altii, de dezechilibru hidraulic (!!!!) si alte asemenea aberatii ...... e o sminteala fara margini!!!! Eu imi fac bugetul in functie de venituri .... Si dealtfel nimic nu TREBUIE pe lumea asta!!!! Nu exista nicaieri pe lume un tabel cu ASA TREBUIE/ASA NU TREBUIE. Trebuie este inventat de cel care are interes sa TREBUIASCA si tine de intunericul mintii. Managementul asociatiei de proprietari nu cred ca tine de faptul ca ala a reclamat la o institutie ..... iar tu aplici legea numai unde TREBUIE sa nu se declanseze un conflict si sa ti se scuture scaunul. Daca esti sarac muta-te acolo unde iti poti permite .... nu umbla cu masina, nu bea, nu fuma, nu fa chefuri .... da' de altfel esti sarac!!!!! Nimic personal la adresa dumneavoastra! Cu deosebita consideratie pentru faptul ca ati raspuns si pentru sunteti o persoana informata. O zi buna sa aveti!!!!

Buna seara si multumesc pentru raspuns!!!! De fapt stiti ce ma nemultumeste?!!! Faptul ca din 40 de apartamente numai 9 sunt bransati la sistemul central de incalzire iar ceilalti 31 sunt obligati sa le suporte cheltuielile. Daca nu au posibilitati financiare (am vazut pe lista de plata ca beneficiaza si de subventie) de asi achizitiona centrala, de ce sunt eu obligata sa suport asta ?!!!! Si daca toti suntem in aceeasi asociatie de ce nu se aplica acelasi reguli peste tot ? E foarte interesant ce subliniati dumneavoastra atunci cand spuneti ca eu sa am treaba cu blocul meu. Da. Corect. Numai ca atunci cand stornezi ai grija ca valoarea cuponului sa nu fie mai mare decat valoarea energiei termice facturate. Cu alte cuvinte: daca esti prost si nu faci scandal n-ai decat sa platesti toata suma..... dar daca esti destept ... pune-i si pe ceilalti sa-ti plateasca agentul termic .... ca acum ce-o sa faci ?.... ce conteaza ca ai restante la intretinere? .... ca doar esti asistat social!!!! Iar unui asistat social trebuie sa i se furnizeze agent termic de 300 lei/giga ..... ca daca da faliment furnizorul, saracu'!!!! Am fost foarte rea !!!! Asta e! N-am reusit nici cum sa fiu asertiva!
Va multumesc inca o data pentru mesaj!
Buna ziua!
Am un apartament in cadrul unei asociatii de proprietari si in luna februarie 2012 a venit presedintele asociatiei impreuna cu o doamna inginer si a facut o verificare in blocul nostru a instalatiei de incalzire.
Fac precizarea ca asociatie este formata din 45 de scari (parter plus 4 etaje) iar blocul la care fac referire are numai 2 scari, adica 40 de apartamente din care numai 10 sunt bransate la sistemul central de incalzire.
In data de 15 februarie 2012 s-a afisat lista de plata a cheltuielilor de regie lunara unde sunt calculate si cheltuielile de incalzire pentru toata lumea plus diferentele din lunile noe si dec 2011 - aceasta intamplandu-se numai la 2 scari din 45 #-o.
Am facut contestatie la asociatie si a venit raspunsul ca intrucat un vecin a reclamat la primarie faptul ca i-au venit cheltuieli foarte mari cu incalzirea, ei au facut calcul in februarie:sorry: .... si ca trebuie sa se respecte legea privind calcularea agentului termic si pentru tevile ce trec prin apartament ..... au aplicat si retroactiv.
Dupa cunostintele mele, stiu ca inventarierea se face la inceputul sezonului rece, ca se face pentru toata asociatia si ca primaria face recomandari si nu dispune.
Sa nu mai vorbesc de faptul ca vecinii bransati au primit storno pe lunile din urma si de cupon de incalzire.:O
Finalul e ca nu am revolvat nimic (chiar daca de 4 luni fac contestatie la sumele afisate) si , va rog, daca ati avut asemenea experiente sa-mi spuneti ce as putea face sa oblig asociatia sa respecte legea. Va multumesc!