avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proces verbal al adunarii generale modificat, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proces verbal al adunarii generale modificat, semnaturi false si penalizari prescrise in sume foarte mari

Buna dimineata!
Sunt numit cenzor la o asociatie de proprietari si de 2 zile am inceput verificarile. Inafara de faptul ca procesul verbal al adunarii generale a fost modificat, semnaturile a 3 dintre membrii comitetului executiv sunt false, nu mai spun ca nu au vrut sa afiseze procesul verbal al adunarii sau - ma rog - un rezumat, am constatat ca sunt penalizari neincasate, prescrise de ani de zile si afisate regulat pe listele de plata. Casierie asociatie isi desfasoara activitatea intr-un sediu unde mai sunt inca 2 asociatii iar administratorul si casierul indeplinesc aceleasi functii si acolo si incasarile si alte activitati se desfasoara concomitent. Am gasit in registrul de casa chitantiere emise catre alti prorietari din alte asociatii fara a fi operate in storno ci pur si simplu scrise in registru de casa cu sume 0 si mentiunea de la ce asociatie e .... si-atat. #-o In fine ...!!!!!
Datorita acestui forum am aflat ce trebuie sa fac cu acele penalizari si multumesc tuturor pentru informatiile primite!!!!
Intrebarea mea e daca pot face reclamatie penala pentru acel proces verbal al adunarii generale sau sa convoc adunarea generala extraordinara chiar daca sunt cenzor - (minim 20%), art 23. Inainte de convocare trebuie sa am listele semnate de 20% din membrii asociatie in cota-parte indiviza sau ca si numar de apartament?
Va multumesc si o zi buna!!!!
Cel mai recent răspuns: m_focsa , utilizator 13:46, 9 Iulie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
1-Nu ati precizat care dintre procesele verbale al adunarii generale a fost modificat,
deoarece registrul de procese verbale,normal trebuie sa contina procesele verbale incheiate cu ocazia mai multor adunari generale
2-Penalizarile neincasate -verificati,poate este vorba despre perioada de timp aflata sub incidenta L nr 175/2010
3-Completarea de chitante de la o asociatie de proprietari pe numele unui tert din afara,
reprezinta culpa celui care a completat documentul- care normal ar fi trebuit anulat
4-Pentru convocarea adunare generala sunt bnecesare semnaturile a 20% din numarul proprietarilor
5-In situatia expusa,apreciez ca pentru a respecta ierarhia in asociatia de proprietari, se impune sa redactati raport al cenzorului/comisiei de cenzori ,pe care sa il depuneti reprezentantului legal al asociatiei de proprietari
Conditionat de concluziile /analiza presedintelui de asociatie,urmeaza sa hotarari varianta optima
6-Daca la nivelul asociatiei de proprietari intampinati dezinteres sau din contra interes pentru nerelevarea acestor aspecte,se impune sa sesizati oficial servciul specializat din cadrul primariei care in temeiul disp art 55 din L nr 230/2007
exercita controlul asupra activitatii financiar-contabile din cadrul asociatiilor de proprietari,din oficiu ori la solicitarea unuia sau mai multor membri ai asociatiei de proprietari

m_focsa a scris:
Sunt numit cenzor la o asociatie de proprietari si de 2 zile am inceput verificarile.

Felicitari pentru functia de cenzor. Din exprimarea ca ati fost "numit cenzor", nu se intelege cum ati fost numit!
Se poate ajunge cenzor intr-o asociatie de proprietari prin doua modalitati: alegerea in adunarea generala (contract de mandat) sau angajare de catre comitetul executiv rerezentat de presedintele asociatiei (pe baza unui CIM, contract prestari...).
Prezinta importanta prin care din aceste modalitati ati devenit cenzor.

Si conteaza sa nu uitati ca ati fost aleasa pentru a face ordine din punct de vedere legal a mai multor aspecte din ceea ce se intampla pe acolo. In nici un caz sa incercati sa schimbati conducerea , sa organizati adunari generale,etc. .
Buna ziua tuturor! ... si multumesc celor care au raspuns mesajului meu cat si a celor care au raspuns cu alta ocazie si m-am putut edifica legislativ - si nu numai - m-am putut inspira( multumesc domnule adriantot) in ceea ce priveste regulamentele de ordine interioara pentru functionarea in conditii optime si eficiente a asociatiei de proprietari.
Vreau sa va spun ca in urma verificarilor contabile totul este OK! .... adica ceea ce au hotarat in Adunarea Generala a Proprietarilor s-a pus in aplicare de catre ADMINISTRATOR ....si punct.... adica sedintele comitetului executiv sunt ca si inexistente, habar nu au acesti oameni pentru ce au fost alesi, care le sunt atributiunile si ce au de facut. Des, eu am pregatit o documentatie(11 dosare incluzand si organigrama) privind derularea activitatii unei asociatii de proprietari, OBLIGATIILE si drepturile celor numiti prin adunarea generala. Rezultatul - deocamdata e nul si neavenit. Pe domniilor lor nu ii intereseaza ceea ce se intampla si lasa la latitudinea administratorului TOTUL. Adica: nu participa la sedintele de comitet, nu semneaza (daca mai lipseste "Z" - ul am eu o problema cu tastatura) nu citesc, nu filtreaza si nu participa la derularea actelor si lucrarilor ce sunt in curs privind executia bugetara aprobata pin adunarea generala (fie ele de RK, RC sau cheltuieli administrative). Cheltuielile privind achizitionarea de contoare si a autorizatiilor de construire pentru camine sunt suportate din facturi, deoarece refuza sa-nteleaga ca aceste cheltuieli neprevizionate nu pot fi suportate decat din fondul de reparatii - neexistent - basca fond de rulment ce refuza sa-l plateasca.
In ceea ce priveste legea 175/2010 pe care doamna!!!! ynocentta (in vigoare fiind numai articolul 2) o reaminteste, ii gata, a fost, a trecut nu se pune in discutie din cauza lipsei normelor metodologice si a nerecunoasterii furnizorilor a acesteia - ce sa mai vorbim de proces-verbal de compensare si alte...... alea !!!!!!. Sa va spun ca cei de la Serviciul de Indrumare si control a asociatiilor de proprietari sustin sus si tare ca datoriile nesolicitate in termen raman in debit pana la o eventuala tranzatie a imobilului ?!!!!!! ..... n-are nici un rost !!!!! ....Datoriile privind penalitatile cat si cele de regie nu pot actionate in instanta deoarece proprietarul nu este intabulat decat prin 2003 - 2005(iar debitele inainte de aceasta data nu au avut obiect de discutie?!!!!!) iar acesta nu a are dezmenbrare in cartea funciara colectiva (instituindu-se cadastru de sine statator) asadar. legal vorbind nu puteau fi solicitate decat dupa "ureche" debitele pentru ca proprietarul refuza sa aduca la sediul asociatiei extrasul de carte funciara. E o debandada in tara aceasta de nedescris. Cei de la primarie nu pot decat sa recomande, iar cei de la asociatie de proprietari nu-si fac treaba si culmea e ca tot domniile lor sunt nemultumiti. Va multumesc tuturor pentru raspuns si recomandari ..... si s-aveti o saptamana asa cum dori!!!!!
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2012
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de constituire comitet executiv SimonaBardea SimonaBardea Bune seara! Am constituit adunarea generala si peste jumatate din locatari au votat cu noul comitet executiv al asociatiei, dar in momentul cand ne-am ... (vezi toată discuția)
Probleme in gestiunea actelor- cum procedez ? petschovschi petschovschi De 3 saptamani am preluat conducerea asociatiei si de atunci ma chinui efectiv sa incerc sa pun lucrurile la punct. Am probleme serioase insa in gestiunea ... (vezi toată discuția)
Demisie presedinte asociatie de proprietari mihaisorin3 mihaisorin3 Buna ziua. Din motive personale vreau sa-mi dau demisia din functia de presedinte de asociatie de locatari . In acest sens am afisat un convocator de ... (vezi toată discuția)