Exista vreo metoda de sesizare online a ITM-ului implicit plata online a serviciilor furnizate?
Programul ITM e cam scurt pentru cum lucrez eu si mi-ar fi fost usor sa rezolv sesizarea si eventual plata online.
Inainte de toate as vrea sa stiu daca exista un contract de munca pe numele meu inregistrat la ITM, poate totusi o fi vreo eroare de la casa de pensii care a trimis acea instiintare cu veniturile mele false la ministerul munci si protectiei sociale. Cum procedez sa aflu?
Am primit de curand o decizie de returnare a indemnizatiei de crestere copil, eu stiind totul in regula am facut sapaturi. Am descoperit ca eu figurez cu venituri de aproximativ 800lei lunar pe toata perioada indemnizatiei in conditiile in care eu nu am semnat in viata mea un contract de munca cu acea firma si nici nu am primit vreun ban.Nu mi se pare corect sa returnez eu acei 20.000 lei (cuantumul indemnizatiei primite).Cum sa procedez in continuare?
@elga50
Va rog sa imi spuneti in ce act legislativ gasesc ceea ce spuneti pentru ca am nevoie sa ii arat administratorului; la noi se sting penalitatile, cotele raman si calculeaza iar penalitati la aceleasi cote si nu cred ca e normal, in plus mai calculeaza si penalitati la penalitati. Va multumesc!
Buna ziua,
Am o nelamurire privind metoda de stingere a restantelor la intretinere. Sa zicem ca o restanta este compusa din datorie+ penalitati. In conditiile in care vreau sa achit restanta partial (sa zicem 300ron) dupa 3 luni in care nu am platit nimic la asociatie (restanta fiind in total de 1100ron=800datorie+300penalitati) cum ar trebui administratorul sa imi inchida in fisa restanta? Va intreb pentru ca la noi, administratorul inchide numai penalitatile (adica in exemplul dat imi stinge doar 300 ron=penalitatile) si apoi calculeaza iar penalitati la acea datorie. E corect asa? Unde as putea citi despre aceasta metodologie de stingere a restantelor? Va multumesc!
In urma cu o saptamana am anuntat angajatorul ca ma pot intoarce din concediul de crestere copil mai devreme cu o luna ( cu data de 1 aug. 2012). Dupa o discutie scurta mi s-a spus ca nu mai au locuri libere in Bucuresti si au doua propuneri pentru mine: una ar fi desfacerea contractului de munca si cealalata, relocarea(Cluj sau Targu Mures). In conditiile in care eu locuiesc in Bucuresti cu copilul si sotul care are slujba tot in Bucuresti mi-ar fi foarte greu sa ma mut si cu toate astea as face-o daca angajatorul mi-ar oferi bani de chirie pentru noua locatie si un salariu din care sa imi intretin toata familia. Stiu ca daca refuz relocarea nu am sanse de castig in instanta. Intrebarea mea ar fi daca firma e obligata sa accepte pretentiile mele financiare pentru relocare? Daca nu, ce as putea face in continuare? As vrea sa mai adaug ca mai am doua colege care sunt tot in concediu de crestere copil (acest concediu li se incheie tot in aceeasi perioada ca si mine) si ele au fost sunate la inceputul anului de catre angajator sa se intoarca la birou(in Bucuresti) cat mai repede pentru ca au nevoie. Ele sunt tot contabile ca mine diferenta este ca eu tineam contabilitatea firmei iar ele a clientilor firmei (fiind firma de contabilitate) plus ca in locul meu a fost adusa o doamna care este chiriasa directoarei. Deci loc as avea in Bucuresti insa exista rea-viunta ca sa nu spun altfel. In speranta ca nu v-ati plicitsit citind povestea mea, va rog sa ma ajutati cu un sfat, sau mai multe! Va multumesc!