avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Falsificare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Falsificare contract de munca

Buna ziua,

Am primit de curand o decizie de returnare a indemnizatiei de crestere copil, eu stiind totul in regula am facut sapaturi. Am descoperit ca eu figurez cu venituri de aproximativ 800lei lunar pe toata perioada indemnizatiei in conditiile in care eu nu am semnat in viata mea un contract de munca cu acea firma si nici nu am primit vreun ban.Nu mi se pare corect sa returnez eu acei 20.000 lei (cuantumul indemnizatiei primite).Cum sa procedez in continuare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:00, 18 Iulie 2013
atacati in instanta decizia de returnare in termenul legal de zile de cand ati primit-o. Se va deschide un proces civil.
Puteti deschide si un proces penal pentru firma care 'v-a angajat' fara sa stiti, dar cu mentiunea ca se va suspenda procesul civil pana la devinitivarea celui penal. Daca aveti castig de cauza in penal, in sensul ca s-a descoperit ca totul a fost un fals iar firma a fost sanctionata penal pentru aceasta fapta, cu aceste probe faceti cerere pentru redeschiderea procesului civil suspendat si aratati instantei ca totul este un fals.
Dar cel mai bine consultati un avocat.
actiune in constatarea nulitatii contractului fictiv incheiat/plangere penala pentru fals.
Inainte de toate as vrea sa stiu daca exista un contract de munca pe numele meu inregistrat la ITM, poate totusi o fi vreo eroare de la casa de pensii care a trimis acea instiintare cu veniturile mele false la ministerul munci si protectiei sociale. Cum procedez sa aflu?
Va multumesc pentru raspunsuri romibaro si codulmuncii!
Sesizati ITM-ul sa va elibereze un extras din REVISAL cu situatia locurilor de munca unde apareti in baza de date cu c.i.m. active.

Alte discuții în legătură

Ajutor nastere loredana17 loredana17 buna ziua, am si eu urmatoarele intrebari: 1. am nascut in nov 2010 si am solicitat in februarie 2011 ajutorul de nastere, prin adresa trimisa prin posta cu ... (vezi toată discuția)
Codul muncii ghe_o ghe_o Am semnat un contract de munca cu o firma de paza din Bucuresti inceput in luna aprilie a.c. acum cu 1.09. va inceta contractul cu beneficiarul dar nu asta ... (vezi toată discuția)
Contract de munca neinregistrat Chipette Chipette buna-ziua, am si eu o intrebare,daca ma puteti ajuta cu un raspuns v-as fi recunoscatoare. firma unde lucrez de 6 ani de zile tot evita sa imi dea si mie o ... (vezi toată discuția)