Am semnat un contract de munca cu o firma de paza din Bucuresti inceput in luna aprilie a.c. acum cu 1.09. va inceta contractul cu beneficiarul dar nu asta este problema ci salariile obtinute si modul de lucru cu aceasta firma:aprilie-184 ore=524 lei mai-208 ore=590 lei iunie-192 ore=500 lei luna iulie zi plata 24 august nu am primit banii iar pe iunie cu peste o luna intarziere la fel si pe mai.Lunar prindem 10 sau 11 nopti. Ieri primind salariul aferent lunii iunie am sunat directorul firmei de paza si m-a "lamurit" ca noi contractul cu salariul minim pe economie il avem facut pentru 240 de ore,lucru care in codul muncii nu cred ca se gaseste vreo portita care sa-i permita noi faceam program de 16 ore pe zi si sambata dumineca 24 ore si aici daca as putea afla legalitate programului zilnic de lucru cate ore permite. Contractul l-am semnat necomplectat urmand sa primim un exemplar dupa dupa ce va fi stampilat la ei la firma si inregistrat lucru care nu s-a intamplat nici pana astazi ceeace ma duce la gandul sa nici nu existe.Unde se pot reclama asemenea aspecte avand in vedere ca beneficiarul este in jud.Hunedoara prestatorul in Bucuresti intr-un cartier,la ITM si daca se poate face prin e-mail?
Sesizarea va cuprinde datele dvs de indentificare si toate aspectele care vizeaza incalcarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca . De exemplu:
- nerespecatarea prevederilor legale cu privire la acordarea salariului munim pe economie
- nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentara
- neplata salariului
- incalcarea prevederilor art. 16 alin. (3) C.mun., si anume: Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
Conflict de munca
ghe_o
Am fost angajatul unei firme de paza in perioada 1.04.2013-1.09.2013 care are sediul in Bucuresti iar punctul de lucru a fost judetul Hunedoara.Pe perioada in ... (vezi toată discuția)