avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... firma de paza nu plateste suplimentar ore de noapte ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

firma de paza nu plateste suplimentar ore de noapte ,nu acorda zile liobere sau ore platite pt sarbatori legale

Buna ziua,

Rog exprimati-va opinia daca este legal:
- ca o firma de paza sa nu plateasca suplimentar orele de noapte,daca se efectueaza 80 de ore de noapte intr-o luna,si tot asa, in fiecare luna ;
- orele lucrate in zile de dumineca si sarbatori legale sa fie platite normal,fara nici un spor sau sau fie acordate zile de recuperare.
Ce se poate face in acest caz ( daca se actioneaza in instanta,este obligatorie demisia in prealabil,altfel nu se poate face fata la zeci de amenintari,sicane si intimidari) ,in afara de demisie.

Daca sunt ilegalitati....exista persoane dispuse sa ne ASOCIEM SI SA NE APARAM DREPTURILE IN INSTANTA ?

Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
bartibi, utilizator
Cel mai recent răspuns: bartibi , utilizator 12:54, 20 Martie 2013
Puteti depune o sesizare la ITM si/sau Inspectia Muncii in acest caz.
Aceasta posibilitate legala este doar teoretica,bineinteles ca o cunosc si eu....dar ...ITM-ul si Inspectia muncii nu a facut si nu o sa faca nimic in aceasta speta....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in ,,campul muncii,, Decebal58 Decebal58 Sotia mea, lucreaza la o firma de ,,paza,,, in fiecare luna, in medie, 240 ore, respectiv, 2 zile a 12 ore, de zii, 2 zile a 12 ore de noapte si 2 zile ... (vezi toată discuția)
Buna seara, m-am lovit de o problema la locul de munca care are ... unicorn2769 unicorn2769 buna seara, m-am lovit de o problema la locul de munca care are urmatorii factori: salariu de baza este 2451, locul de munca implica o perioada de lucru de ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii au angajatorii ai caror angajati lucreaza in ture 24/48 Kostyka Kostyka Este cunoscut faptul ca in momentul de fata multe societati au obiect de activitate paza unor obiective economice. Unde activitatea este intensa, serviciul de ... (vezi toată discuția)