avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate nicu40

Activitate nicu40

Răspuns la discuția Recuperare bunuri furate
trebuie sa fac o cerere in acest sens procurorului supraveghetor?
In data de 05.02.2015 am constatat lipsa unor scule din garaj, am mers la politie am facut o plangere si am indicat o persoana pe care o banuiam, persoana banuita a recunoscut ca are bunurile mele dar a motivat ca sunt lasate de mine amanet de cca 6 luni.In ciuda faptului ca exista un martor ocular care a vazut cand a iesit cu ele din curtea mea pe data de 20.01.2015 politistii au spus ca este o cauza civila si trebuie sa merg la judecatorie.Dupa multe insistente au audiat martorul si au intocmit un dosar penal pentru furt dar bunurile sunt inca la hot.CUM POT SA_MI RECUPEREZ BUNURILE PENTRU A EVITA INSTRAINAREA ACESTORA?
Doresc sa-mi construiesc o instalatie de productie biodiesel de mica capacitate care sa-mi satisfaca nevoile de consum propriu, din cate am vazut producerea de substante accizabile se poate face doar in cadrul unui antrepozit fiscal altfel este infractiune.Este normal asa ceva avand in vedere ca biodieselul are acciza 0 daca este folosit ca si combustibil de motor in stare pura?Mai mult micii producatori de alcool (la care acciza este foarte mare) pot produce alcool in limita unei cantitati inafara unui antrepozit fiscal
Răspuns la discuția despagubiri
nu, la noi daca esti cercetat penal pentru aceasta posibila infractiune nu ai dreptul sa circuli
Discuție despagubiri
am fost cercetat penal pentru conducere sub influenta bautorilor alcoolice timp de 4 ani si am primit NUP deoarece s-a constatat ca era doar o contraventie, pot obtine despagubiri pentru timpul in care am avut permisul retinut
Discuție Despagubiri
Am fost cercetat penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice, dupa 4 ani s-a stabilit ca era doar contraventie, va intreb ma poate despagubi cineva pentru cei 4 ani in care am stat fara permis?!!?
Răspuns la discuția prescriptie sau nu?
da, cred ca voi merge sa ma interesez, as mai avea totusi o intrebare: pot face cerere sa-mi elibereze o dovada de circulatie avand in vedere timpul ff mare trecut de la data faptei respctiv 4 ani?
Răspuns la discuția prescriptie sau nu?
pai vad ca este publicat si promulgat de presedinte in 2009
sunt cercetat penal pentru conducere sub influenta bauturilor acloolice din decembrie 2008, din februarie 2009 nu am mai fost chemat la audiere si doresc sa stiu care este termenul de prescriptie 3 sau 5 ani avand in vedere ca noul cod penal prevede si amenda pe langa pedeapsa inchisorii