avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... prescriptie sau nu?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

prescriptie sau nu?

sunt cercetat penal pentru conducere sub influenta bauturilor acloolice din decembrie 2008, din februarie 2009 nu am mai fost chemat la audiere si doresc sa stiu care este termenul de prescriptie 3 sau 5 ani avand in vedere ca noul cod penal prevede si amenda pe langa pedeapsa inchisorii
Noul Cod Penal nu a intrat inca in vigoare, asa ca ia-te dupa vechiul, actualul.
pai vad ca este publicat si promulgat de presedinte in 2009
Nu va ganditi la prescriptie, mergeti si vedeti care este stadiul dosarului,in mod normal trebuia sa se fi solutionat in vreun fel pana acum.
da, cred ca voi merge sa ma interesez, as mai avea totusi o intrebare: pot face cerere sa-mi elibereze o dovada de circulatie avand in vedere timpul ff mare trecut de la data faptei respctiv 4 ani?
Puteti face cerere dar nu vi se aproba. Nu scrie in lege ca daca cercetarile dureaza peste o anumita perioada vi se restituie permisul pana la solutionare.

Alte discuții în legătură

Termen de solutionare la parchet Ionatan Ionatan Am un dosar penal ce dateaza din decembrie 2008 deoarece am condus cu permisul suspendat. In luna aprilie a.c. la politie mi-au zis ca dosarul meu este trimis ... (vezi toată discuția)
Delapidare bluecherys bluecherys dupa cat timp nu mai este valabila o acuzatie de delapidare? adik dupa cati ani , in care sa zicem, nu am primit nici o citatie, pot sa zik ca am scapat de o ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea judecatoreasca mihai1999 mihai1999 Buna-ziua, As dori sa stiu cand ma pot reabilita pentru o infractiune savarsita in anul 2002, dar ramasa definitiva in anul 2003, la care am fost condamnat ... (vezi toată discuția)