avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Activitate marigo

Activitate marigo

Buna ziua, va adresez o intrebare in legatura cu infintarea unui acoperis deasupra coloanelor de balcoane aferente unui bloc de apartamente. Eu locuiesc la parter si nu este prevazut balcon si s-a hotarat efectuarea acoperisului deasupra balconului de la etajul IV, mi se impune si mie sa platesc cota parte ca ceilalti desi eu nu am balcon.Va rog sa ma lamuriti daca este legal deoarece eu nu am in CF ca ceilalti prevazut balcoane. V a multumesc
La succesiune sunt 5 mostenitori.Unul a decedat cel pe care-l voi mosteni eu, el a construit separat o casa, care acum este trecuta in masa succesorala.Ei acuma zic sa accept masa succesorala si in urma succesiuni dupa decedat, cel pe care-l mostenesc eu si nu are copii, vor renunta la succesiune.
Buna ziua.Vreau sa supun atentiei dumeavoastra urmatoarea problema:urmeaza sa se desfasoare o succesiune a caror proprietati nu au CF se va dezbate dupa registrul agricol si titlu de proprietate.La masuratorile efectuate pentru releveu a fost cuprinsa si o casa ,care este a unui mostenitor care nu are copii, ceilalti mostenitori bazandu-se pe acest lucru.Acum ei sustin ca sunt de acord ca proprietatile sa se imparta egal daca lasam asa masa succesorala , eu care detin testament dupa sotia mostenitorului urmand sa obtin o parte intreaga de mostenire sa nu o mai impart cu ei.Intrebarea mea este daca as putea realiza un act de promisiune sau ceva pe care ei sa-l semneze inainte pentru a-mi garanta.Multumesc !
Răspuns la discuția Certificat mostenitor
multumesc
Buna ziua, va rog sa ma indrumati ce cale ar trebui sa urmez pentru a reusi sa dobandesc un titlu de proprietate .Proprietaru are parcela de pamant din anul 1964 trecuta in registru agricol ,in anul 1991 i s-a eliberat o adeverinta cum ca i s-a rescunoscut dreptul de proprietate dar pana l-a aceasta data nu s-a eliberat titlul.Problema cea mare este ca in urma cu o luna o cumnata vinde acea parcela de pamant avand titlu de proprietate (lucru de care nu am stiut) dobandit dupa anul 2000.
Buna ziua, as dori sa ma indrumati cum as putea dobandi o copie aunui certificate de mostenitor. Succesiunea s-a realizat in anul 1989 cunoscand doar numele si data cu aproximatie.multumesc
buna ziua ,as dori sa va cer o parere.Am o fetita de 15 ani care intr-o zi a asistat trecand pe strada la o altercatie (o palma si discutii)mentionez ca o cunostea pe fetita care a lovit,acum am fost chemata la scoala sa mi sa spuna ca au primit o adresa in care mi se cere numarul de telefon pentru a se lua legatura cu mine ca parinte.Nemultumirea mea si implicit intrebarea spre dumeavoastra este normal ca in aceea instintare spre scoala sa fie scris ca fetita mea este cercetata inr-un dosar penal de abuz fizic .Mie fara nici cunostinte in drept mi se pare stigator la cer inviinuirile care apar pe acea instiintare mai ales ca e indreptata spre scoala.Va rog sa ma indrumati cum sa procedez mai ales ca acum ma astept sa-mi trimita acasa sa ma prezint cu fetita.va multumesc