avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Activitate KarinaB

Activitate KarinaB

Răspuns la discuția Model punere in intarziere
In mare, am scris ca trebuie sa isi achite restantele la intretinere si chiria, altfel il dau in judecata si el o sa suporte cheltuielile de judecata. E bine asa?
Vreau sa ma duc sa o pun la posta, si ma tem sa nu fi scris vreo prostie.
Răspuns la discuția Model punere in intarziere
OK. Multumesc pentru precizari. Am scris o notificare sper sa fie buna.
Buna ziua
Stau cu foaia alba de hartie in fata si nu stiu ce sa scriu. Are cineva din intamplare un model de punere in intarziere chirias (intretinere si chirie)?
Multumesc anticipat.
Buna ziua
Am inchiriat un apartament unor persoane, doua la numar: matusa si nepotul sau. Contractul la AF a fost facut cu nepotul. Insa matusa a locuit mai mult acolo, nepotul fiind in cea mai mare parte a timpului plecat din tara. As vrea sa stiu daca matusa poate fi facuta responsabila pentru intarzieri cu plata intretinerii, a chiriei, etc. Ea cand venea administratora sa ceara banii pentru intetinere se facea ca nu e acasa.
Si de cate ori o sunam dadea vina pe nepot. Mie logic mi se pare sa ii dea banii administratorei cand vine la usa si nu sa dea vina pe nepotul plecat.
Ce ziceti? Poate fi facuta responsabila? Imi mai datoreaza chiria pe o luna, ca s-au facut nevazuti si ea si nepotul.
Răspuns la discuția Chiriasi care nu au platit chiria
Va multumesc pentru raspunsuri. Da, am contracte cu clauze concrete privind plata chiriei si a cheltuielilor. Dar pe chiriasii de acum doi ani ii mai pot da in judecata? Cand se prescrie?
Buna ziua

Tatal meu are un apartament in localitatea Resita, apartament pe care, de-a lungul timpului, l-a inchiriat la diverse persoane. Ultimul chirias a omis sa plateasca intretinerea o perioada cam lunga de timp, astfel ca datoria se ridica in prezent la circa 2500 lei. Nu mai vorbim de faptul ca nici chiria nu a platit-o.
Ceea ce vreau eu este sa stiu cam cat m-ar costa un avocat in Resita. Si as mai vrea sa stiu daca se poate gasi unul prin intermediul avocatnet.
Si mai am o intrebare. Chiriasul de acum doi ani a plecat, fara sa dea preaviz, neplatind chiria pe utlima luna. Mai poate fi dat in judecata acum, dupa doi ani?
Am stat si m-am gandit ca poate nu se merita sa ii dai in judecata pentru sume care pentru unii pot parea mici, dar chiar ne-am facut o gramada de nervi si n-am stresat din cauza acestor chiriasi. Am facut totul legal, am platit impozitul la fisc, chiar daca banii de la chiriasi nu i-am vazut.
Va rog spuneti-mi cam care ar fi pasii de urmat.
Va multumesc.