Buna ziua,
Tocmai am intrat in posesia Autorizatiei de mediator; impreuna cu un coleg, autorizat proaspat si el, vrem sa functionam sub forma de Birou mediatori asociati.
Urmatorul pas dupa obtinerea autorizatiei de mediator este depunerea Declaratiei 010 la organul fiscal la care suntem arondati. Incercam sa completam aceasta declaratie, dar nu stim ce sa completam la ”forma juridica” si ”forma de proprietate”; in cazul mediatorilor ce alte puncte din aceasta declaratie se mai completeaza (date privind vectorul fiscal)?
Dupa completarea si depunerea acestei declaratii, ce alte declaratii mai trebuie depuse (Declaratia 200; 220; 392B) si care e momentul in care se depun aceste declaratii? Concomitent cu Declaratia 010? Aveti cumva modele completate a acestor declaratii?
Multumesc pentru ajutor.
Buna ziua,
In situatia in care unul dintre soti are copii dintr-o casatorie anterioara si in testament mentioneaza ca doreste ca toate bunurile dobandite in perioada celei de a doua casatorii sa ramana celuilalt sot, copiii din prima casatorie mai au dreptul la mostenire?
Buna seara,
Revin cu o intrebare legata de acest subiect.
In situatia in care o unitate medicala/spitaliceasca imi cere dovada ca sunt asigurat al sistemului de sanatate, iar cm sunt achitate de catre Casa de Asigurari de Sanatate cum pot obtine aceasta dovada? Pentru perioada in care cm sunt platite de casa de asigurari sunt considerat asigurat, se fac plati in numele meu la bugetul asigurarilor de sanatate? Perioada aceasta este considerata vechime in munca?
Multumesc.
Multumesc pentru raspunsul prompt.
Sa inteleg ca persoana aflata in incapacitate temporara de munca isi va depune lunar (fiind vorba despre neoplasm) cm direct la Casa de Sanatate sau le va depune tot la consiliul judetean unde si-a desfasurat activitatea?
Cazul meu este unul putin mai aparte. Consilierul unui presedinte de consiliu judetean are un contract de munca incheiat pe perioada mandatului presedintelui consiliului judetean. Mandatul presedintelui de consiliu judetean se termina peste 5 zile. Inainte cu o saptamana de terminarea mandatului presedintelui, consilierul acestuia depune un certificat medical cu diagnosticul neoplasm (cancer). Cu toate ca este in concediu medical, consilierul a fost anuntat ca odata cu validarea noului presedinte contractul sau de munca se va termina si a fost invitat pentru a primi toate documentele de lichidare. Este legal?
Ajutati-ma va rog cu un raspuns.
Multumesc.