Sunt proprietar al unui ap din Buc din anul 1997 .
In anul 1998 am inchiriat apartamentul unei familii , dar nu am facut forme legale. Aceasta familie nu a platit nici chirie (decat cateva luni la inceput) , dar intretinerea nu a platit-o deloc. Am facut actiune de evacuare impotriva lor, am castigat in anul 2004 siam executat evacuarea. Dar eu am ramas cu datorii de 6100 lei datorii la intretinere. In liste este mentionata acea familie, nu eu (desi stiu ca am datoria sa platesc anumite sume pe cota parte....Nu mi-am permis financiar sa ii execut si pentru intretinere fiindca ei nu aveau adresa...(nu stia nici politia si nici executorul de unde sa ii ia, procedurile erau foarte complicate)
In anul 2005 am facut o alta inchiriere, de asta data cu toate formele legale (contract de inchiriere inregistrat la admin financiara), pe 1/2 din apartament . Si acestia, cand au plecat la finele contractului , in 2011 , m-au lasat cu datorii de 1100 lei.
Intre anii 2006-prezent am platit eu personal la intretinere o suma de aproximativ 8000 lei, peste ce era intretinerea curenta si pentru care am chitante..
Acum au pus afis in bloc (nu notificare) cum ca asociatia de proprietari a aprobat sa fiu data in judecata pentru restante.
Intrebare: daca sunt actionata in justitie pot chema in garantie pe cei doi fosti chiriasi, avand in vedere ca in restantele mele se regaseste perioada in care ei au folosit apartamentul meu?
Daca Asociatia de Proprietari totusi nu va face o actiune in sensul acesta, pot sa fac eu ceva ca sa se lamureasca cu "infinitele" mele datorii la intretinere?
Nu mai pot sa platesc mereu sume mari in conditiile in care eu am contract separat si la electrica si la gaze ,locuiesc si la parter, am si apometre (dar care nu-mi sunt luate in considerare) iar blocul n-a fost niciodata racordat la radet.#-o
Strict tehnic va rog un raspuns : Doresc sa renunt la prestatia avocatului meu cu care am contract , si sa ma reprezint singura ... in contractul de asistenta juridica se stipuleaza doar actiunea in prima faza.....
Stiu ca nu e un subiect convenabil pt. dv. , o comunitate de avocati, dar eu nu acuz pe nimeni , doar ca doresc sa merg mai departe cu problema mea , cu alt avocat , eventual singura
Cealalta cauza vizeaza o actiune de radiere sediu social a firmei care a avut contract de inchiriere , doar ca D-na avocat a uitat sa semneze actiunea.....
Am apelat la avocat intr-o speta legata de proprietate , respectivul avocat a pierdut doua actiuni la instanta de fond. Nu doresc sa mai colaborez cu acel avocat . Cum pot face sa refac acele actiuni, am acest drept?
Mentionez ca respectivul avocat a pierdut una din actiuni pentru ca nu a semnat (art 133 cpc).
Pe fond imi fac singura actiunea , ca avocata mea nu vrea. Asta este ! Deci banii astia "putini sunt numai pentru ordonanta redactata de dansa si incheiata glorios cu "rog respingerea actiunii"!
1. avocata mea refuza sa invoce ca chiriasul a demolat un zid fara acordul meu , desfiintiind o debara , desi blocul e din anul 1935 si cam subred , si am si probe in sensul asta , si l-am si notificat.
Nu inteleg de ce nu vrea sa invoce si asta.
2. , in finalul cererii , in loc sa spuna fraza cunoscuta " date fiind cele de mai sus va rog sa admiteti actiunea" ea a scris "sa respingeti actiunea"
Ma sperie acest "act ratat"
Tocmai asta spuneam si eu . Dar daca avocata mea a facut actiunea asta de evacuare a chiriasului , care vad si eu ca n-are nici o sansa , si nici nu m-a intrebat , intrebarea e :
Pot sa ma duc la termen si sa cer retragerea actiunii?
Termenul e pe 22 oct. , sau sa depun luni o cerere la dosar de retragere a actiunii?
Nu trebuia sa ceara o constatare a rezilierii de drept mai intai?
Nu a mentionat motivele pentru care eu doresc sa evacuez chiriasul , doar aspecte formale