Cauza pentru care ma adresez dumneavoastra este una destul de dificila si intortocheata , iar in momentul de fata am nevoie mare de ajutor .
In fapt , anul 1986 , tatal meu a parasit Romania trecand fraudulos granitele tarii solicitand azil politic in Germania . Pana a obtinut azilul, a stat in lagar in Turcia si apoi Germania (fostul RFG).Acum este cetatean german de origine roamana .
In acel moment mama mea a inaintat divortul (obligata si de sistemul de atunci ) si imediat autoritatile statului au actionat ptr confiscarea a cotei de 1/2 din apartamentul proprietate , trecand fara plata in propritatea acestuia aceasta cota indiviza (Statul Roman ) si administrat de fostul ICRAL, in conformitate cu Decret 223/1974 si Decizia de Cofiscare 571/ iunie 1986 .
Apartamentul la care fac referire a fost contractat de la inceput cu Titlu de Proprietate , din anul 1975.
Mentionez ca la data respectiva –data confiscarii - apartamentul in cauza nu era achitat integral , se plateau rate catre CEC , achitarea integrala facandu-se in 1997.
Imediat dupa confiscare , ICRAL, a incheiat contract cu mama mea pentru plata chirie cota indiviza de 1/2 ca sa putem ramane sa locuim in aceeasi locuinta.
Deci noi plateam si rata pe apartament , chirie , plus impozit integral pe tot apartamentul. Din 1986 si pana in prezent s-a platit catre SPIT Constanta taxa impozit cladire integral .
In anul 2008 , avand imputernicire de la tatal meu(acesta fiind si singura lui implicare efectiva ) am deschis actiune in revedincare la Judecatoria Constanta conf .Drept Comun (cred ca art .480-481 nu mai stiu exact ).
Dosar 22414/212/2008 .Instanta de fond a decis ca actiunea este" inadmisbila ".
Ulterior am facut recurs in anul 2010 la Tribunalul Constanta (doi ani s-a judecat la Fond) care a decis actiunea "admisibila" dand o sentinta irevocabila si sanctionand fondul , trimitand actiunea spre rejudecare la Fond pentru „reparatie „
[ link extern ] *
Aceasta este sentinta irevocabila de „admisibilitate” pentru solicitare .
Ulterior , Fondul a admis actiunea asa cum a fost completata si precizata de catre Tribunalul Constanta.
[ link extern ]
Institutiile Statului din teritoriu, respectiv Primaria Constanta prin Primar Radu Mazare, Consiliul Local C-ta , Consiliul Judetean C-ta - au atacat acesta sentinta si decizia Tribunalului Constanta a fost consemnata pe data de 19.06.2012 ca :Admite recursul si modifica in tot sentinta civila recurata (cea data iar de fond - cea "reparata")
[ link extern ] *
Este posbil ca aceeasi instanta sa modifice in tot hotararea reparata de Fond , conform deciziei irevocabile date de Tribunal cu privire la „admisibilitate „?
Nu s-a tinut cont de ea ?Este posibil ? Sau este viciu de procedura ?
Se poate ca ultimul complet de judecata sa nu fi studiat dosarul complet si sa omita acea sentinta ?
Daca instantele din Romania decid ca NU se poate face repunerea in posesie , cu aceasta speta sunt sanse la CEDO ?