avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Activitate madalina_cata

Activitate madalina_cata

Buna seara ,
de curand am achizitionat un apartement in Constanta si ulterior , in urma unei Adunari Generale , am aflat ca de fapt asocitia nu este constituita in Asociatie de Propriteari si este inca pe legea veche ca Asociatie de Locatari .Facturile nu sunt personalizate , nu exista stampila sunt destul de multe lipsuri . Insa la parterul blocului se afla un restaurant care a chemat in judecata asociatia ptr ca apartamentele de deasupra au audus daune in sesul ca , datorita unei avarii la nu stiu ce coloana de scurgere , a fost inundat restaurantul, iar ei au efectuat reparatiile pe asigurare . Ce se poate intampla in acest caz , mai ales daca se pirede procesul ? cine plateste mai ales ca Asociatia nu este constituita cum trebuie ?
Răspuns la discuția Revendicare imobiliara
Da ,
Speta mea este destul de intortocheata .S-a depus dosar de revendicare pe Drept Comun si s-au amintit diferite cazuri de X contra Romaniei In dosar ca si aparare .
La prima instanta de fond sentinta a fost "inadmisbilitate " .S-a facut recur la Tribunal , unde s-a dat "admisibilitate "-irevocabil si a retrimis speta la fond- ptr rejudecare fond .
Fondul a admis " in tot si in toate " sentinta data de Tribunal . Ulterior institutiile Statului din teritoriu ( Constanta) au atacat sentinta data de fons si au obtinut "admite recursul si modifica in tot "sentinta data de Judecatorie
E posbil asa ceva ? Chiar daca Tribunalul a dat o rezolutie de admisibilitate irevocabila ?
La speta asta ma refeream daca este pretabila CEDO?
In cazul in care se pierde un dosar de revendicare in Romania si se vrea trimiterea dosarului la CEDO , exista posibilitatea de respingere a lui din cauza faptului ca s-a judecat de Drept Comun si nu pe legea de reparatie Leg10/2000?
Cauza pentru care ma adresez dumneavoastra este una destul de dificila si intortocheata , iar in momentul de fata am nevoie mare de ajutor .
In fapt , anul 1986 , tatal meu a parasit Romania trecand fraudulos granitele tarii solicitand azil politic in Germania . Pana a obtinut azilul, a stat in lagar in Turcia si apoi Germania (fostul RFG).Acum este cetatean german de origine roamana .
In acel moment mama mea a inaintat divortul (obligata si de sistemul de atunci ) si imediat autoritatile statului au actionat ptr confiscarea a cotei de 1/2 din apartamentul proprietate , trecand fara plata in propritatea acestuia aceasta cota indiviza (Statul Roman ) si administrat de fostul ICRAL, in conformitate cu Decret 223/1974 si Decizia de Cofiscare 571/ iunie 1986 .
Apartamentul la care fac referire a fost contractat de la inceput cu Titlu de Proprietate , din anul 1975.
Mentionez ca la data respectiva –data confiscarii - apartamentul in cauza nu era achitat integral , se plateau rate catre CEC , achitarea integrala facandu-se in 1997.
Imediat dupa confiscare , ICRAL, a incheiat contract cu mama mea pentru plata chirie cota indiviza de 1/2 ca sa putem ramane sa locuim in aceeasi locuinta.
Deci noi plateam si rata pe apartament , chirie , plus impozit integral pe tot apartamentul. Din 1986 si pana in prezent s-a platit catre SPIT Constanta taxa impozit cladire integral .
In anul 2008 , avand imputernicire de la tatal meu(acesta fiind si singura lui implicare efectiva ) am deschis actiune in revedincare la Judecatoria Constanta conf .Drept Comun (cred ca art .480-481 nu mai stiu exact ).
Dosar 22414/212/2008 .Instanta de fond a decis ca actiunea este" inadmisbila ".
Ulterior am facut recurs in anul 2010 la Tribunalul Constanta (doi ani s-a judecat la Fond) care a decis actiunea "admisibila" dand o sentinta irevocabila si sanctionand fondul , trimitand actiunea spre rejudecare la Fond pentru „reparatie „
[ link extern ] *
Aceasta este sentinta irevocabila de „admisibilitate” pentru solicitare .
Ulterior , Fondul a admis actiunea asa cum a fost completata si precizata de catre Tribunalul Constanta.
[ link extern ]
Institutiile Statului din teritoriu, respectiv Primaria Constanta prin Primar Radu Mazare, Consiliul Local C-ta , Consiliul Judetean C-ta - au atacat acesta sentinta si decizia Tribunalului Constanta a fost consemnata pe data de 19.06.2012 ca :Admite recursul si modifica in tot sentinta civila recurata (cea data iar de fond - cea "reparata")
[ link extern ] *
Este posbil ca aceeasi instanta sa modifice in tot hotararea reparata de Fond , conform deciziei irevocabile date de Tribunal cu privire la „admisibilitate „?
Nu s-a tinut cont de ea ?Este posibil ? Sau este viciu de procedura ?
Se poate ca ultimul complet de judecata sa nu fi studiat dosarul complet si sa omita acea sentinta ?
Daca instantele din Romania decid ca NU se poate face repunerea in posesie , cu aceasta speta sunt sanse la CEDO ?