Conform art 278 ind 1cpp se poate face plangere impotriva ordonantei procurorului conf art 275-278 cpp, prim procurorul nesolutionand plangerea conform art 277, cele 20 zile curg de la expirarea termenului initial. A 21-a zi ordonanta va ramane definitiva daca nu trimis dosarul catre instanta? Cum se procedeaza in acest caz? Cum se face dovada ca acea ordonanta este definitiva si irevocabila in acelasi timp?
Va multumesc anticipat !
Buna ziua
Ma intereseaza daca societatile au obligatia de a anunta ITM si de a le comunica formularul fisa postului pentru fiecare functie? Daca da, pot cere catre ITM un model al fisei de post ?
Multumesc anticipat !
Deci chiar daca la al.4 se face referire ca plangerea nu suspenda aducerea la indeplinire...?
In Decizia de suspendare este stipulat ca pana la solutionarea cauzei penale.Cand se considera solutionata,doar in instanta?Eu am contestat aceasta deizie in instanta conform legislatiei in vigoare,daca asa stau lucruriele trebuie sa suspend procesul civil.
Multumesc ptr raspuns.
Am primit o Ordonanta prin care am fost gasita nevinovata, dar conform art 275 fiecare are dreptul la contestatie in termen de 20 zile,mai este valabila ordonanta, isi produce efecte juridice?
Ma poate ajuta cineva referitor la intelegerea Art 275,Al 4 din Codul de procedura penala?
"(4) Introducerea plangerii nu suspenda aducerea la indeplinire a masurii sau a actului care formeaza obiectul plangerii."
Cand s-a depus plangerea penala eram in timpul procesului juridic, cu alte cuvinte eram concediata.Mi-au suspendat CIM in aceeasi zi cu reintegrarea.Am semnat intai reintegrarea apoi suspendarea.Acum mi s-a solutionat si plangerea penala,fiind gasita nevinovata. Ei pot face contestatie la prim-procuror. Ordonanta emisa prin care am fost gasita nevinovata isi produce efectul chiar daca s-a facut plangere impotriva ei?Trebuie sa beneficiez de toate drepturile conform art 52 al 2 CM?
La ce se refera art.275,al 4 si anume :(4) Introducerea plangerii nu suspenda aducerea la indeplinire a masurii sau a actului care formeaza obiectul plangerii.?
Va rog daca puteti sa ma ajutati.Multumesc anticipat !
Pe timpul procesului judiciar, mi s-a depus si o plangere penala.Am fost chemata pentru reintegrare in urma terminarii procesului si in aceeasi zi cu reintegrarea am primit si decizia de suspendare.Au procedat corect? Nu trebuia facuta suspendarea in ziua urmatoare a punerii in aplicare a unei hotarari? Practic hotararea juridica nu si-a facut practic nici o zi efectul.
Ok,multumesc pentru raspuns, am inteles pasii care ii am de urmat.
Voi face plangere penala in baza art.263 cu nerespectarea art.261. CM. Ei mi-au oprit abuziv acei bani fara acordul meu, fara o intelegere in prealabil. Ei nu vor putea face dovada executarii sentintei civile,au trecut 15 zile de cand le-am formulat cererea de reintegrarea si
plata salariilor conform sentintei civile.Ei virand doar o parte de bani, lucru ce nu este corect. Trebuia sa se vireze intreaga suma datorata conform sentintei civile si apoi trebuia sa fiu chemata pentru un acord de restituire a salariilor compensatorii, sau sa ma actioneze in instanta in cazul in care nu eram de acord cu restituirea lor. Una peste alta trebuia sa existe acordul meu cu restituirea sumelor necuvenite. Sentinta civila era respectata doar daca se vira intreaga suma, ei faceau dovada ca mi-am primit toti banii care proveneau din drepturile salariale actualizate la zi.
Deci una peste alta au procedat conform legii, sunt acoperiti. Dar cu toate astea ei nu pot face dovada ca au respectat o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie. Puteau face asta doar daca puteau face dovada ca au virat intreaga suma in contul meu bancar.Ei si-au oprit salariile compensatorii inainte si au virat doar ce a ramas peste. Eu nu am semnat nimic, nu am luat la cunostinta despre acest lucru,stiu asta din extrasul bancar.Si acum nu intervine art. 263 codul muncii,punerea in miscare a actiunii penale pentru nerespectarea art.261 CM?
da, dar e corect sa-ti opreasca mai mut de 1/3 din salariu ? Nu trebuia sa avem un acord scris pentru plata lor?
In urma concedierii am primit salarii compensatorii.Am contestat in instanta decizia de concediere si am castigat toate drepturile de care am fost privata.Din plata salariilor cuvenite in urma sentintei civile mi-au oprit fara acordul meu salariile compensatorii.Au procedat legal? In baza carui temei de lege? In CCM la nivel de unitate nu se specifica returnarea salariilor compensatorii.
Cine ma poate ajuta?
Multumesc anticipat !