avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... art 278 ind 1 cod procedura penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

art 278 ind 1 cod procedura penala

Conform art 278 ind 1cpp se poate face plangere impotriva ordonantei procurorului conf art 275-278 cpp, prim procurorul nesolutionand plangerea conform art 277, cele 20 zile curg de la expirarea termenului initial. A 21-a zi ordonanta va ramane definitiva daca nu trimis dosarul catre instanta? Cum se procedeaza in acest caz? Cum se face dovada ca acea ordonanta este definitiva si irevocabila in acelasi timp?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: catalin1980 , utilizator 18:14, 2 Iunie 2013
De la momentul inregistrarii plangerii la parchet,procurorul are un termen de 20zile de a solutiona plangerea.Nu a solutionat-o in 20 zile,d-voastra de la expirarea termenului aveti un termen de 20 zile de a formula plangere in fata instantei careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in prima instanta.
Ultima modificare: Duminică, 2 Iunie 2013
catalin1980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept penal - respingere plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului formulata in termen Lucian27 Lucian27 Am formulat plangere impotriva rezolutiei prim- procurolului la Judecatorie si mi-a respins-o ca tardiv formulata, desi pot dovedi cu stampila de plicul ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca procurorul general nu solutioneaza plangerea? aidu aidu Am contestat, art. 339, ordonanta de clasare. Insa PG nu a solutionat plangerea in 20 zile. Trebuie sa atac in instanta ordonanta, in temeiul art. 340 ... (vezi toată discuția)
Procurorul ierarhic are termen? danaa1 danaa1 Buna seara, Apelez din nou la voi stimati forumisti,pentru a ma ajuta cu explicatia legilor. Situatia este in felul urmator: 1) Depun o plangere la ... (vezi toată discuția)