In prezent sunt in concediu de crestere copil pana in data de 27.08.2011. La sfarsitul lunii iunie trebuie sa nasc al doilea copil. In mod normal as intra din concediu pentru crestere copil,pentru primul copil, in concediu de crestere copil pentru al doilea copil.
Acum am aflat ca angajatorul meu nu mai exista din luna aprilie 2011. A fost radiata firma ca urmare a lipsei de sediu social. In aceasta situatie, eu cu ce sunt afectata?
Pentru continuare concediu am nevoie de prelungirea suspendarii contractului de munca pentru perioada urmatoare in care voi fi in concediu, dar acum nu mai am cine sa imi dea asa ceva. Ce pot sa fac?
Buna ziua,
Am si eu o intrebare legata de acest impozit minim care a aparut in MO din 14 aprilie. Am un srl care a fost infiintat in anul 2008 in vederea realizarii unei pensiuni intr-o zona turistica rurala. Fiind vorba de o zona rurala am facut un proiect pentru fonduri nerambursabile care inca nu stiu daca se va aproba. Pentru anul 2008 am realizat venituri din dobanzi bancare - aferente contului bancar deschis - in suma de 0,02 lei. Chiar si in cazul in care mi se va aproba proiectul, intr-o prima faza voi avea cheltuieli si nu venituri. In aceasta situatie ce se intampla? Sunt obligata sa platesc 2200 lei pe an chiar daca nu am venit din cauza celor 0.02 lei?
As avea si eu niste intrebari, daca ma poate ajuta cineva. Tocmai am aflat ca sunt insarcinata si am niste nelamuriri legate de aceasta indemnizatie. Precizez ca sunt angajata la o societate din oct.2008 cu salar minim pe economie - 540 si mai nou 600 - pe jumatate de norma, dar in acelasi timp am un contract de prestari servicii cu firma respectiva pe baza caruia obtin si venituri din activitati independente. Minimul acestor venituri este de 860 lei, aceste venituri variind de la o luna la alta.
In acest caz pot sa cumulez cele doua tipuri de venit pentru calcului indemnizatiei sau nu?
Si care sunt conditiile ce trebuiesc indeplinite pentru luarea ca baza de calcul a veniturilor independente la calculul indemnizatiei de crestere a copilului? Cumva plata CAS pentru aceste venituri? Si daca da cum e posibil din moment ce eu platesc CAS pentru venitul din salarii, caz in care nu mai este obligatorie plata CAS pentru respectivele venituri