As avea si eu niste intrebari, daca ma poate ajuta cineva. Tocmai am aflat ca sunt insarcinata si am niste nelamuriri legate de aceasta indemnizatie. Precizez ca sunt angajata la o societate din oct.2008 cu salar minim pe economie - 540 si mai nou 600 - pe jumatate de norma, dar in acelasi timp am un contract de prestari servicii cu firma respectiva pe baza caruia obtin si venituri din activitati independente. Minimul acestor venituri este de 860 lei, aceste venituri variind de la o luna la alta.
In acest caz pot sa cumulez cele doua tipuri de venit pentru calcului indemnizatiei sau nu?
Si care sunt conditiile ce trebuiesc indeplinite pentru luarea ca baza de calcul a veniturilor independente la calculul indemnizatiei de crestere a copilului? Cumva plata CAS pentru aceste venituri? Si daca da cum e posibil din moment ce eu platesc CAS pentru venitul din salarii, caz in care nu mai este obligatorie plata CAS pentru respectivele venituri
La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile realizate de persoana indreptatita, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate.
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CIC, trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa fi realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.