avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Activitate lu_1969

Activitate lu_1969

Discuție noul cod penal
Buna ziua.Am cateva nelamuriri pe care poate cineva de pe forum sa ma lumineze.Poti sa aduci acuzatii unei persoane care e autorul moral al unei fapte de hartuire dar a pus pe altii sa se ocupe de asta?Conform noului cod penal art.208 ,hartuirea se pedepseste . Ma incadrez exact la ce scrie acolo:urmarire permanenta, supravegherea locuintei.Si cand intra in vigoare noul cod penal?Dovezile stranse pana la intrarea in vigoare a codului sunt valabile?
Răspuns la discuția plangere politie
multumesc pentru sfat.
Răspuns la discuția plangere politie
a trecut o luna jumatate .E tarziu?
Am depus o plangere la politie si nu mi-au dat nr. de inregistrare,nici eu nu stiam acest lucru la momentul depunerii plangerii.Am fost indrumata sa fac plangere la procuratura ,pentru ca la politie nu s-a rezolvat nimic.Care sunt pasii pe care trbuie sa-i urmez?
Răspuns la discuția hartuire cu masini
Multumesc mult pentru sfat.E binevenit in situatia in care ma aflu.Am citit noul cod penal si am gasit un paragraf in care se pedepseste hartuirea cu inchisoare de la 3 la 6 luni.
Buna ziua.Pe scurt o sa spun ce mi se intampla.De 2 luni sunt urmarita de niste masini pas cu pas.Imi cunosc adresa de domiciliu si programul de lucru ,ma asteapta la iesirea din bloc si ma urmaresc pas cu pas pana la serviciu,inapoi prin oras,pe scurt peste tot ,nu am nici o sansa sa scap de ei.Nu-mi spun nici o vorba dar fac chestia asta mereu.Uneori stau si noaptea sub geam.Am recunoscut printre urmaritori pe cineva care lucreaza in politie.Am facut sesizare la politie dar mi-au spus ca au dreptul la libera circulatie atat timp cat nu se iau de mine.Sunt disperata si nu stiu ce sa mai fac.As dori un sfat competent.