avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate georgepur

Activitate georgepur

cineva vrea sa imi vanda o garsoniera si are ca acte certificat de mostenitor pe garsoniera eu daca cumpar de la respectivul garsoniera si am contract de vanzare cumparare ma poate afecta cu ceva daca in timp apare cineva si va contesta certificatul de mostenitor al vanzatorului?
adica eu ce pot pati ca cumparator cu acte in regula?

cineva mi- a spus sa ma asigur ca nu mai sunt mostenitori
dar cum sa fac eu asta din moment ce el spune ca e singurul copil la parinti?
Răspuns la discuția URGENT UN SFAT VA ROG
AJUTATI MA VA ROG CU UN SFAT
Răspuns la discuția URGENT UN SFAT VA ROG
OK AM INTELES.
DAR CUM POT EU SA VERIFIC DACA RESPECTIVUL NU MAI ARE ALTI MOSTENITORI CAND EL SUSTINE CA E SINGURUL COPIL LA PARINTI?
cineva vrea sa imi vanda o garsoniera si are ca acte certificat de mostenitor pe garsoniera eu daca cumpar de la respectivul garsoniera si am contract de vanzare cumparare ma poate afecta cu ceva daca in timp apare cineva si va contesta certificatul de mostenitor al vanzatorului?
adica eu ce pot pati ca cumparator cu acte in regula?
Va rog sa ma ajutati cumva?
Va multumesc mult.
georgepur a scris:

Dar daca in momentul in care o voi da pe sora mea afara din casa, daca mama face crize psihice si chem salvarea desi ea sufera de o depresie care nu a vrut sa se trateze,si ajunge la un spital de boli psihice eu pot sa o decad pe ea din dreptul de uzufruct pe motiv ca nu mai este in deplinatatea facultatilor mintale,sau pe motiv ca face abuz de folosinta?

Din cite am citit pe net am vazut ca o pot decade din dreptul de uzufruct daca face abuz de folosinta sau daca este afectata integritatea personalitatii ei adica dac nu mai judeca logic?

Credeti ca pot sa fac ceva in acest sens?

sau pot sa o dau afara din casa pe sora mea daca vine cu copilul acasa pe cale legala si cu ordin judecatoresc?
Dar daca in momentul in care o voi da pe sora mea afara din casa, daca mama face crize psihice si chem salvarea desi ea sufera de o depresie care nu a vrut sa se trateze,si ajunge la un spital de boli psihice eu pot sa o decad pe ea din dreptul de uzufruct pe motiv ca nu mai este in deplinatatea facultatilor mintale,sau pe motiv ca face abuz de folosinta?

Din cite am citit pe net am vazut ca o pot decade din dreptul de uzufruct daca face abuz de folosinta sau daca este afectata integritatea personalitatii ei adica dac nu mai judeca logic?

Credeti ca pot sa fac ceva in acest sens?
dar daca mama nu este de acord sa o dau pe sora mea afara din casa, ce pot sa fac din punct de vedere juridic?
In contract este stipulata doar clauza de uzufruct viager nu are clauza de intretinere.
Astept un raspuns va multumesc din suflet.
BUNA ZIUA!

Eu am un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager facut in urma cu 10 ani intre mine si mama mea,locuiesc in apartament cu mama mea,
sotia si sora mea,in urma cu 10 ani cand l-am luat de la mama era o darapanatura de apartament,am achitat datoriile,am bagat centrala termica,calorifere tevi de cupru,am facut acoperis ca ploua in casa,la-m renovat din nou acoperisul,am schimabat tocarimea ca era de lemn la geamuri am pus de termopan,am zugravit tot apartamentul,cu glet, izolat pereti exteriori, lavabila,am pus gresie faianta in baie bucatarie,hol,parchet in toata casa schimbat toata aparatura electrocasnica,ma rog modernizat complet totul pe cheltuiala mea si a sotiei mele, dar acum de ceva vreme mama a inceput sa faca scandal sa ne streseze ca nu ii convine aia ,ca nu stiu ce ma rog,sora mea nu e casatorita dar a ramas gravida nu stiu cu cine si vine si aia cu copilul in casa sa o intretinem noi ma rog.Va dati seama ca nu mai putem sa suportam la maxim asta si nici nu vrem sa plecam din casa dupa ce am bagat atatia bani si am investitin casa, acum ce sa fac sa imi iau sotia si sa plec pe drumuri?
MENTIONEZ EU AM CHITANTE SI FACTURI,BONURI FICALE LA APROAPE TOT E AM INVESTIT IN CASA UNDE MAI PUI SI FACTURILE LA UTILITATI ,APA GAZE GUNOI ETC.

Ce pot eu sa fac din punct de vedere juridic sa ma separ de mama si de sora mea sa traim linistiti eu si cu sotia mea ca ma ameninta si pe mine si pe sotia mea ca ne omoara,cred ca mama e si dusa un pic cu pluta.
DACA MA PUTETI AJUTA CU CEVA VA ROG FRUMOS SA IMI SPUNETI?
VA MULTUMESC PENTRU INTELEGERE!