cineva vrea sa imi vanda o garsoniera si are ca acte certificat de mostenitor pe garsoniera eu daca cumpar de la respectivul garsoniera si am contract de vanzare cumparare ma poate afecta cu ceva daca in timp apare cineva si va contesta certificatul de mostenitor al vanzatorului?
adica eu ce pot pati ca cumparator cu acte in regula?
Opinia mea ese urmatoarea:
Daca vanzatorul detine un certificat de mostenitor eliberat de un birou notarial prin care a dobandit dreptul de proprietate asupra imobilului, iar acest imobil este inscris in cartea funciara in proprietatea vanzatorului sau a autorului sau (a persoanei ale carei drepturi le-a mostenit) nu exista nici o problema in vederea incheierii unui contract de vanzare-cumparare dumneavoastra beneficiind de drepturile prevazute in favoarea dobanditorului de buna credinta. In aceasta situatie daca la un moment dat se constata ca mai exista un mostenitor acesta va primi cota sa parte din drepturile succesorale din pretul primit de vanzator in schimbul respectivului imobil.
Mergeti al notar impreuna cu vanzatorul. Notarul o sa solicite vanzatorului actele. Notarul este cel care constat daca actele sunt in regula. Notarul solicita actele necesare ce la OCPI...
Daca notarul va autentifica actul de vanzare cumparere incheiat intre dumneavoastra si vanzator, totul este in rregula.
Ca poate apare cineva, candva, undeva..., este posibil orice ca si in casnicie cand la 65 de ani te poti pomeni cu un copil de 47 de ani care pretinde ca-i esti tata si ca ar avea drept la villa, masina, contul bancar...