cineva vrea sa imi vanda o garsoniera si are ca acte certificat de mostenitor pe garsoniera eu daca cumpar de la respectivul garsoniera si am contract de vanzare cumparare ma poate afecta cu ceva daca in timp apare cineva si va contesta certificatul de mostenitor al vanzatorului?
adica eu ce pot pati ca cumparator cu acte in regula?
cineva mi- a spus sa ma asigur ca nu mai sunt mostenitori
dar cum sa fac eu asta din moment ce el spune ca e singurul copil la parinti?
Ceea ce va trebuie este titlul de proprietate (actul de vanzare-cumparare) ca sa faca dovada ca este proprietar, de vreme certificatul de mostenitor nu este un act care sa faca dovada proprietatii.
In plus puteti scoate de la cadastru un certificat pt informare cu privire la aceasta garsoniera.
Accesul la justiție fiind liber, oricine poate contesta drepturile oricui, ca să mă exprim mai puțin juridic. Din acest punct de vedere nici o dobândire a unei proprietăți nu poate fi asigurată ca fiind lipsită de incidente posibile.
Totuși, cel care vă vinde va răspunde pentru evicțiune, așa că nu văd, ca principiu, un impediment real într-o astfel de vânzare-compărare.
Va rog
popescu 07
am cumpart o parte dintr-un teren si o casa cu chitanta de mana. acum vrem sa cumparam restul terenului. ce act notarial se poate face acum? actul de vanzare ... (vezi toată discuția)
Contract la notar
katalyna76
Buna ziua! Va rog spuneti-mi si mie in baza caror documente intocmeste notarul contract vanzare cumparare intre mine (potential cumparator), si dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)