ondino a scris:
botezmada a scris:
Buna ziua,
Sunt profesor suplinitor calificat, in data de 31 august imi expira contractul individual de munca. La 1 august intru in prenatal, in luna octombrie urmand sa nasc.
Sunteti cadru didactic,beneficiati de 62 de zile lucratoare co pe anul scolar 1 septembrie 2011-31 august2012.Daca cimul dvs. inceteaza la sfarsitul anului scolar,si ati efectuat deja co in vacanta de iarna si primavara despre ce concediu neefectuat discutati?
Ati primit indemnizatia de co lunar banuiesc,atunci in luna iulie ati primit indemnizatia de co aferenta lui iunie,in august ati primit indemnizatia de co pt. luna iulie,urmand ca in luna septembrie,sa nu mai primiti indemnizatie de co pt. august,ci indemnizatie de concediu prenatal avand in vedere ca ati spus ca beneficiati de c.prenatal incepand cu 1 august,normal, la data de plata a drepturilor salariale din septembrie,adica sa vi se plateasca primul concediu de maternitate prenatal din FNUASS si nu din fd. de salarii.
S-ar putea ca directorul cand v-a spus de cele 3 luni(90 de zile)sa se fi gandit la indemnizatia de prenatal ,nu la indemnizatia de co,pt.ca acesta e termenul in care se recupereaza de la casa de sanatate banii pt.plata indemnizatiei de concediu de maternitate ,dar chiar daca scoala trebuie sa-si recupereze acesti bani nu inseamna ca nu trebuie sa va plateasca dvs. concediul prenatal(nu de odihna)la inceputul lui septembrie cand se platesc drepturile salariale aferente lui august!
Cele 62 de zile lucratoare de co se efectueaza pe perioada vacantelor scolare; in vacanta de iarna am fost in luna decembrie in activitate dupa care ce a ramas din ianuarie, pana a inceput sem al II-lea am avut 9 zile co, de Paste am beneficiat de 9 zile lucratoare de co. Anul scolar s-a incheiat in data de 22 iunie iar perioada 25-30 iunie am fost in activitate (am incheiat medii, am completat catalogul si l-am predat, registrele matricole etc). In luna iulie am beneficiat de 22 zile de co deci imi raman 22 de zile de co, pe care ar fi trebuit sa le efectuez in luna august dar pt ca sunt in prenatal nu pot sa le efectuez.
Despre aceste zile de pe luna august este vorba, iar datele amanuntite pe care vi le-am descris mai sus sunt pentru a intelege ca noi, cadrele didactice, nu stam in concediu pe toata perioada vacantelor elevilor, mai avem si zile de activitate.
Deci in luna iulie am primit salariul pe luna iunie, in luna august am primit indemnizatia de co aferenta lunii iulie iar in luna septembrie urmeaza sa primesc indemnizatia de concediu prenatal.