avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Activitate mihaela1986

Activitate mihaela1986

va multumesc pentru raspunsuri, am formulat aceasta intrebare si in topicul "Dreptul muncii", conform sugestiei dvs.
Buna ziua,

Sunt traducator autorizat, in prezent in concediu de maternitate, urmeaza concediu crestere copil.
In asociere cu sotul detinem un SRL de traduceri.
Intrebarea este: eu ca persoana fizica pot semna si stampila documente traduse de mine in timpul concediului, atata timp cat incasarea se va face de catre SRL (persoana juridica), fara a-mi afecta indemnizatia?

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Multumesc pentru raspuns. Totusi, nu sunt lamurita.
Nu vreau sa va contrazic, inteleg si punctul dvs de vedere, totusi eu nu ma pot identifica cu o societate. Nu realizez eu venituri, ci societatea... eu castig din aceasta societate doar dividente la sfarsit de an. altceva, nimic.
Sa zicem ca nu fac eu traducerile, ci alti traducatori cu care lucrez, dar factura e emisa de firma la care sunt asociat. Atunci tot venituri realizate sunt?
O sa mai cercetez si eu problema, vreau sa fiu acoperita din punct de vedere legal.
Practic ce spuneti dvs este ca nu am nici macar dreptul de a fi asociat in firma, ceea ce inteleg ca nu e corect (am adresat aceasta intrebare pe forum si mi s-a raspuns ca am voie sa fiu asociat, nu incasez eu, ci firma, iar dividentele nu afecteaza indemnizatia, in plus am mai discutat si cu alti avocati). Eu nu imi asum incasarile firmei, ca doar nu ma identific cu firma..eu sunt persoana fizica, firma e persoana juridica.
Actele sa zicem ca inteleg ca nu am voie sa le semnez/stampilez, desi tot nu sunt pe deplin lamurita daca exista vreo baza legala prin care mi se interzice asta.
va multumesc mult pentru lamuriri!
Buna ziua,

Sunt traducator autorizat, in prezent PFA. Dat fiind faptul ca urmeaza sa intru in concediu prenatal si apoi Crestere Copil, am decis sa inchid PFA (pentru a beneficia de indemnizatie) si sa imi deschid un SRL in asociere cu sotul meu, obiect de activitate traduceri. Intrebarea este: eu ca persoana fizica pot semna si stampila documente traduse de mine, atata timp cat incasarea se va face de catre SRL (persoana juridica)?
Daca nu se poate, atunci de unde poate reiesi ca eu am semnat actul respectiv in timpul concediului de crestere copil? Ca doar eu nu datez traducerile...

Buna ziua,

Am inca o intrebare: pot fi asociat minoritar intr-un srl, dar sa beneficiez si de indemnizatie crestere copil in acelasi timp? Mentionez ca nu sunt administratorul firmei. Trebuie sa depun vreo declaratie cum ca nu voi ridica eu dividentele, sau cum se procedeaza?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Buna ziua,

Sunt traducator autorizat, in prezent PFA. Dat fiind faptul ca urmeaza sa intru in concediu prenatal si apoi Crestere Copil, am decis sa inchid PFA (pentru a beneficia de indemnizatie) si sa imi deschid un SRL in asociere cu sotul meu, obiect de activitate traduceri. Intrebarea este: eu ca persoana fizica pot semna si stampila documente traduse de mine, atata timp cat incasarea se va face de catre SRL (persoana juridica)?
Daca nu se poate, atunci de unde poate reiesi ca eu am semnat actul respectiv in timpul concediului de crestere copil? Ca doar eu nu datez traducerile...