avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asociat minoritar in SRL in crestere copil?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asociat minoritar in SRL in crestere copil?

Buna ziua,

Am inca o intrebare: pot fi asociat minoritar intr-un srl, dar sa beneficiez si de indemnizatie crestere copil in acelasi timp? Mentionez ca nu sunt administratorul firmei. Trebuie sa depun vreo declaratie cum ca nu voi ridica eu dividentele, sau cum se procedeaza?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: mihaela1986 , utilizator 17:18, 3 Iulie 2012
1. Dividendele obţinute de asociatul unic la o societate nu se iau în considerare la stabilirea veniturilor care se iau în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

2. Conform Codului fiscal dividendele sunt venituri din investiţii si acestea se pot reinvesti, odată cu restul sumei obţinute ca profit care se utilizează de obicei tot pentru investiţii.

3. Asadar in timp ce sunteti beneficiar al indemnizatiei pentru CCC puteti sa obtineti dividende in calitate de asociat al unei SRL.
va multumesc mult pentru lamuriri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului 2016 DragBag DragBag Buna ziua, Va rog sa im ispuenti daca veniturile obtinute din Dividente impozitate conform IMM urilor cu 3% pe venit (societate) si 5% pe divident (persoana ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de maternitate si pentru ccc - cumul cu alte venituri MonicaOlariu MonicaOlariu Buna Ziua! In cazul in care infiintez un SRL in perioada in care primesc indemnizatia de maternitate/ingrijire copil, iar eu nu voi fi si salariat in ... (vezi toată discuția)
Sunt asociat unic in srl. pot primi indemnziatia pentru cresterea copilului? ana_maria_s ana_maria_s In luna mai a acestui an mi-am deschis un SRL, unde sunt asociat unic. In luna iulie am nascut, iar acum am ajuns la faza pentru a-mi depune actele pentru ... (vezi toată discuția)