avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt asociat unic in SRL. Pot primi indemnziatia ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt asociat unic in SRL. Pot primi indemnziatia pentru cresterea copilului?

In luna mai a acestui an mi-am deschis un SRL, unde sunt asociat unic. In luna iulie am nascut, iar acum am ajuns la faza pentru a-mi depune actele pentru obtinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului. Intrebarea este daca pot sau nu obtine aceasta indemnizatie, tinand cont ca am acest SRL? Mentionez faptul ca eu NU sunt angajata cu contract de munca in propria-mi firma. Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ana_maria_s , utilizator 20:40, 23 Octombrie 2013
Am uitat sa mentionez ca din anul 2012, februarie, sunt angajata la o firma. Doar ca in luna mai 2013 mi-am deschis si un SRL al meu. In aceasta situatia pot primi indemnizatia pentru cresterea copilului de la stat?
1. - Daca nu aveti nici un alt venit din calitatea de asociat unic, decat dividendele, atunci puteti sa cumulati indemnizatia pentru CCC cu veniturile din dividende.
- Veniturile din dividende nu se iau in consideratie la calculul indemnizatiei pentru CCC, fiindca se considera ca se reinvestesc.
- Adica, pe perioada de CCC, firma poate functiona iar dvs. va pastrati calitatea de asociat unic.

2. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Dividendele obţinute de un asociat unic la o societate pot fi luate în calcul la stabilirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului?

Solutie:
Dividendele obţinute de asociatul unic la o societate nu se iau în considerare la stabilirea veniturilor care se iau în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului, conform prevederilor art. 2 alin. (1) şi art. 3 din OUG nr. 111/2010. Potrivit art. 65 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, dividendele sunt venituri din investiţii, acestea se pot reinvesti, odată cu restul sumei obţinute ca profit care se utilizează de obicei tot pentru investiţii.
Va multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de maternitate si pentru ccc - cumul cu alte venituri MonicaOlariu MonicaOlariu Buna Ziua! In cazul in care infiintez un SRL in perioada in care primesc indemnizatia de maternitate/ingrijire copil, iar eu nu voi fi si salariat in ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate administrator achimescua achimescua Buna seara , Urmeaza sa intru in Crestere si ingrijire copil in luna noiembrie 2015 pentru o perioada de un an . Pe langa activitatea prestata cu contract de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil mirelba mirelba Buna ziua,va rog sa-mi spuneti: urmeaza sa intru in concediu crestere copil si detin o soc comerciala (SRL).Nu are nici o activitate deci profit zero,dar s-ar ... (vezi toată discuția)