avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua,va rog sa-mi spuneti: urmeaza sa intru in concediu crestere copil si detin o soc comerciala (SRL).Nu are nici o activitate deci profit zero,dar s-ar putea in viitorul apropiat sa dezvolte o afacere mica.Este un impediment pt a primi indemnizatia?Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:20, 17 Iunie 2015
Pe perioada de concediu crestere copil (CCC) puteti sa va pastrati calitatea de asociat al unei SRL deoarece veniturile din dividende nu sunt asimilate veniturilor din salarii si se pot cumula cu indemnizatia pentru CCC.
Va multumesc pt raspuns. Deci mai exact,la intocmirea dosarului sa nu declar ca am societatea?Pt ca functionara de la Primarie m-a intrebat daca am alt statut in afara de salariat si din discutia cu dansa a reiesit ca in momentul in care societatea va incepe o activitate nu voi mai primi indemnizatia.Nu mai inteleg nimic.Multumesc anticipat
1. - Puteti declara ca sunteti asociat la o SRL, calitate care nu va impiedica sa beneficiati de indemnizatie pentru CCC.
- Functionara de la Primarie nu cunoaste prevederile legale.

2. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Dividendele obţinute de un asociat unic la o societate pot fi luate în calcul la stabilirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului?

Solutie:
Dividendele obţinute de asociatul unic la o societate nu se iau în considerare la stabilirea veniturilor care se iau în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului, conform prevederilor art. 2 alin. (1) şi art. 3 din OUG nr. 111/2010. Potrivit art. 65 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, dividendele sunt venituri din investiţii, acestea se pot reinvesti, odată cu restul sumei obţinute ca profit care se utilizează de obicei tot pentru investiţii.

3. Daca sunteti si administrator (cu indemnizatie sau salariu) trebuie sa va suspendati din aceasta functie pe perioada CCC.
Multumesc pt promtitudinea de a raspunde intrebarilor.Sunt asociat unic in firma respectiva.Administrator inseamna sa ai contract de munca la societate?Eu nu am.
Calitatea de administrator este dobandita fie prin incheierea unui Contract individual de munca pe aceasta functie fie prin Statutul societatii unde se stabileste si indemnizatia respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt asociat unic in srl. pot primi indemnziatia pentru cresterea copilului? ana_maria_s ana_maria_s In luna mai a acestui an mi-am deschis un SRL, unde sunt asociat unic. In luna iulie am nascut, iar acum am ajuns la faza pentru a-mi depune actele pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului 2016 DragBag DragBag Buna ziua, Va rog sa im ispuenti daca veniturile obtinute din Dividente impozitate conform IMM urilor cu 3% pe venit (societate) si 5% pe divident (persoana ... (vezi toată discuția)
Administrator srl, asociat si indemnizatie crestere copil Melabella Melabella Buna ziua, Sunt in procesul de a infiinta un SRL impreuna cu sotul meu. Am luat legatura cu un avocat pt a pregati dosarul. Cateva nelamuriri: Eu am ... (vezi toată discuția)