avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendare activitate administrator
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendare activitate administrator

Buna seara , Urmeaza sa intru in Crestere si ingrijire copil in luna noiembrie 2015 pentru o perioada de un an . Pe langa activitatea prestata cu contract de munca la o societate mai am impreuna cu sotul meu un SRL unde suntem actionari ( 50-50) si unde sunt administrator ( fara a incasa salariu ) Venituri din dividende in anul 2015 nu am incasat si nici in anul 2016 nu voi incasa . In aceasta situatie sunt obilgata sa-mi suspend activitatea de administrator , sa ies total din firma sau este suficienta o hotarare AGA de delegare a funtiei de administrator catre sorul meu ?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:32, 29 August 2015
Nu este nevoie sa va suspendati calitatea de administrator al societatii, intrucat legea nu conditioneaza dreptul de a beneficia de indemnizatia pentru CCC de a avea sau nu o anumita calitate.

Dividendele nu afecteaza dreptul la indemnizatia pentru CCC si,prin urmare, se pot incasa pe durata CCC,acestea nefiind asimilate veniturilor din salarii.

Ordinul MMFPS 1474/2011:
Situatie:
Dividendele obţinute de un asociat unic la o societate pot fi luate în calcul la stabilirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului?

Solutie:
Dividendele obţinute de asociatul unic la o societate nu se iau în considerare la stabilirea veniturilor care se iau în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului, conform prevederilor art. 2 alin. (1) şi art. 3 din OUG nr. 111/2010. Potrivit art. 65 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, dividendele sunt venituri din investiţii, acestea se pot reinvesti, odată cu restul sumei obţinute ca profit care se utilizează de obicei tot pentru investiţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa iau dividende daca sunt in indemnizatie de crestere a copilului irina333 irina333 Buna ziua, Situatia este urmatoarea: sunt actionara la o societate comerciala si urmeaza sa intru in concediu medical dupa ce nasc si apoi in indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Pot sa infiintez firma daca sunt in ccc Fl0r3ntina Fl0r3ntina buna ziua, doresc sa infiintez firma si sa fiu asociat unic (intreprinzator debutant), sunt in concediu de crestere al copilului.imi afecteaza indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Administrator firma si indemnizatie ccc giacris giacris Stiu ca s-a tot discutat pe aceasta problema, insa nu sunt lamurita deloc. Un administrator care este si asociat la o societate comerciala si nu este angajat ... (vezi toată discuția)