Buna seara , Urmeaza sa intru in Crestere si ingrijire copil in luna noiembrie 2015 pentru o perioada de un an . Pe langa activitatea prestata cu contract de munca la o societate mai am impreuna cu sotul meu un SRL unde suntem actionari ( 50-50) si unde sunt administrator ( fara a incasa salariu ) Venituri din dividende in anul 2015 nu am incasat si nici in anul 2016 nu voi incasa . In aceasta situatie sunt obilgata sa-mi suspend activitatea de administrator , sa ies total din firma sau este suficienta o hotarare AGA de delegare a funtiei de administrator catre sorul meu ?
Multumesc mult
Nu este nevoie sa va suspendati calitatea de administrator al societatii, intrucat legea nu conditioneaza dreptul de a beneficia de indemnizatia pentru CCC de a avea sau nu o anumita calitate.
Dividendele nu afecteaza dreptul la indemnizatia pentru CCC si,prin urmare, se pot incasa pe durata CCC,acestea nefiind asimilate veniturilor din salarii.
Ordinul MMFPS 1474/2011:
Situatie:
Dividendele obţinute de un asociat unic la o societate pot fi luate în calcul la stabilirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului?
Solutie:
Dividendele obţinute de asociatul unic la o societate nu se iau în considerare la stabilirea veniturilor care se iau în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului, conform prevederilor art. 2 alin. (1) şi art. 3 din OUG nr. 111/2010. Potrivit art. 65 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, dividendele sunt venituri din investiţii, acestea se pot reinvesti, odată cu restul sumei obţinute ca profit care se utilizează de obicei tot pentru investiţii.