avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de maternitate si pentru CCC - cumul cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de maternitate si pentru CCC - cumul cu alte venituri

Buna Ziua! In cazul in care infiintez un SRL in perioada in care primesc indemnizatia de maternitate/ingrijire copil, iar eu nu voi fi si salariat in respectiva firma, primesc in continuare indemnizatia, chiar si in cazul in care firma incheie anul cu profit? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:35, 4 Mai 2012
1. Concediul de maternitate = 126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal

2. Daca infiintati un SRL in timpul concediului pentru crestere copil (CCC) dar nu obtineti venituri in aceasta perioada veti putea beneficia in continuare de indemnizatia pentru CCC.
Multumesc pentru raspuns.
Pentru a clarifica, daca SRL-ul in care voi fi asociat unic va incheia anul cu profit, iar acesta va fi repartizat pe dividende si ridicat de catre asociatul unic, atunci presupun ca obtin un venit si deci nu mai pot beneficia de indemnizatie.
Concluzia mea e ca acest profit, in cazul in care ar exista, va trebui sa ramana neridicat din firma.
Este corect? Multumesc!
1. Daca nu veti fi salariata la firma veti beneficia in continuare de indemnizatia pentru CCC.

2. - Dividendele sunt venituri din investitii, ele pot fi reinvestite.

- Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Dividendele obţinute de un asociat unic la o societate pot fi luate în calcul la stabilirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului?

Solutie:
Dividendele obţinute de asociatul unic la o societate nu se iau în considerare la stabilirea veniturilor care se iau în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului, conform prevederilor art. 2 alin. (1) şi art. 3 din OUG nr. 111/2010. Potrivit art. 65 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, dividendele sunt venituri din investiţii, acestea se pot reinvesti, odată cu restul sumei obţinute ca profit care se utilizează de obicei tot pentru investiţii.

3. Pentru lamurire puteti sa apelati si la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt asociat unic in srl. pot primi indemnziatia pentru cresterea copilului? ana_maria_s ana_maria_s In luna mai a acestui an mi-am deschis un SRL, unde sunt asociat unic. In luna iulie am nascut, iar acum am ajuns la faza pentru a-mi depune actele pentru ... (vezi toată discuția)
Cic theya_05 theya_05 un asociat al unui srl are dreptul la concediu de ingrijire copil ? si daca da, in ce conditii ? (vezi toată discuția)
Administrator srl, asociat si indemnizatie crestere copil Melabella Melabella Buna ziua, Sunt in procesul de a infiinta un SRL impreuna cu sotul meu. Am luat legatura cu un avocat pt a pregati dosarul. Cateva nelamuriri: Eu am ... (vezi toată discuția)