avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Activitate catalin_az02

Activitate catalin_az02

Buna ziua,
va adresez urmatoarea intrebare cu rugamintea de a primi pe cat posibil un raspuns obiectiv.
Vă rog sa-mi comunicati daca la ocuparea unui post intr-o unitate publica se ia in considerare obligatoriu nivelul de studii prevazut in COR sau cel prevazut in LEGEA 153-2017-privind-salarizarea-personalului-platit-din-fonduri-publice pentru acelasi post , si am ca exemplu cazul meu de INSTRUCTOR DE ERGOTERAPIE care are atribuit prin COR pozitia 223003 Nivelul de studii - 4 (studii superioare) iar prin Legea salarizarii in anexa la pozitia 3.2. Salarii de bază pentru personalul de specialitate din unitățile de asistență socială/centre cu sau fără personalitate juridică, nr crt 32 din tabel, nivelul studiilor cerut, este MEDIU.
In speranta primirii unui raspuns edificator va multumesc
Catalin Azoitei
Răspuns la discuția concediu fara plata
cu multumirile si scuzele de rigoare, dar sper sa/mi intelegeti preocuparea:-/
care ar fi totusi situatiile care ar putea duce la o modificare unilaterala a contractului de munca din partea angajatorului????? eventual dati/mi actele normative si voi incerca sa ma edific singur....
va multumesc anticipat, din inima!!!!!
Răspuns la discuția concediu fara plata
multumesc pentru promptitudinea raspunsului dumneavoastra.
din cate stim pe acest post a fost angajata cu contract pe perioada determinata o alta asistenta medicala. intrebarea pleca tocmai de la faptul: daca poate fi pastrata asistenta in cauza in continuare pe post iar sotiei sa fie obligata sa accepte un alt post intr/o alta sectie nu cea in care a lucrat si unde ar trebui sa revina??????
exista riscul sa nu fie acceptata cu motivatii puerile de genul "S/AU FACUT REDUCERI!!!!"?
CU Multumiri!!!
buna ziua, sotia se afla in concediu fara plata pana la 1 septembrie 2012, este asistenta medicala si a beneficiat de un contract de munca in italia pe o perioada de 2 ani cu intreruperea contractului de munca la spitalul din romania in baza unui CFP legal aprobat. datorita schimbarilor politice la nivel de oras, circula vorba ca manager al respectivului spital ar urma sa fie numit un domn de alta culoare politica....in acest sens va rog sa/mi furnizati opinia dumneavoastra referitoare la reluarea activitatii sotiei mele in acelasi loc de munca(aceias sectie) de unde a plecat prin aprobarea concediului fara plata. credeti ca ar putea fi probleme????
cu multumiri.
Răspuns la discuția succesiune.
multumesc pentru raspuns, i/am propus insa refuza sa faca testament cu mentiunea ca ce e la bucuresti va ramane surorii mele iar ce e la tg neamt va ramane mie dupa moartea ei cand va fi sa fie
e o fire mai.....ciudata!!!! vrea doar sa/i platesc apartamentul si sa/mi faca act de vanzare cumparare....
Răspuns la discuția succesiune.
multumesc mult p[entru promptitudinea raspunsului......deja sunt in ceata total dar asta e doar vina ignorantei mele legislative!!!!! in ce priveste aceasta "institutie" a rezervei succesorale, concret ce as putea face eu ca sa o obtin??? adica am vre/o posibilitate sa o impiedic pa mama sa vanda acest apartament unei alte persoane fara sa/mi dea in schimb ceea ce mi s/ar cuveni la momentul mortii ei????? Sora mea are ijn momentul de fata multe datorii si ideea e ca mama ar vrea sa vanda apartamentul de la tg neamt sa/i plateasca datoriile si in acest mod eu as ramane fara nimic......suma pe care mi/o cere este mult prea mare fata de posibilitatile mele......
Discuție succesiune.
Bunaziua, scriu in speranta de a primi un eventual raspuns obiectiv, cu multumiri anticipate.
deci problma este urmatoarea.
in perioada cand eram minor, in jurul varstei de 5 ani, am fost infiat legal de sora tatalui meu, urmare a decesului mamei mele naturale.
sora tatalui meu mai are o fiica, in consecinta mai am o sora.
in anul 1990 sora tatalui meu a cumparat de la fondul locativ de stat, pentru a/l ajuta pe tatal meu natural, apartamentul acestuia cu o suma modica la acea vreme.
Sora tatalui meu(mama mea adoptiva) mai este proprietara unui apartament in Bucuresti, apartamentul la care am facut referinta in prealabil aflandu/se la TgNeamt.
In acest moment eu ma aflu in italia la munca iar mama mea adoptiva m/a instintat (la convingerea fetei ei naturale) ca daca nu/i dau o suma relativ mare de bani 20000 euro(care in opinia ei ar fi cvaloarea actuala a sumei cu care a cumparat in anii 90 apartamentul) sa/mi faca acte pe casa parinteasca (apartamentul de la Tg Neamt) ea vrea sa/l vanda ca are nevoie de bani.
intrebarea mea este:
ce pot face eu ca sa/mi pot proteja cota ce/mi revine din succesiune cand va fi dupa moartea ei si sa o impiedic sa vanda acest apartament pentru ca nu dispun de suma care mi/o cere ea si cu sora mea. eu am propus sa mergem la un notar sa/mi faca acte pe apartamentul de la tg neamt si fetei ei sa/i faca acte pe apartamentul de la bucuresti, cum cred ca este just.
am inteles ca as putea cere prin tribunal sa se constitue o rezerva succesorala.
in speranta ca voi primi un raspuns va m,ultumesc...