avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

buna ziua, sotia se afla in concediu fara plata pana la 1 septembrie 2012, este asistenta medicala si a beneficiat de un contract de munca in italia pe o perioada de 2 ani cu intreruperea contractului de munca la spitalul din romania in baza unui CFP legal aprobat. datorita schimbarilor politice la nivel de oras, circula vorba ca manager al respectivului spital ar urma sa fie numit un domn de alta culoare politica....in acest sens va rog sa/mi furnizati opinia dumneavoastra referitoare la reluarea activitatii sotiei mele in acelasi loc de munca(aceias sectie) de unde a plecat prin aprobarea concediului fara plata. credeti ca ar putea fi probleme????
cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:54, 3 Iulie 2012
In mod normal nu, atat timp cat a fost in concediu fara plata aprobat.Se poate insa pune problema daca mai este nevoie de acest post ,atat timp cat nu a functionat pe o perioada de 2 ani.
multumesc pentru promptitudinea raspunsului dumneavoastra.
din cate stim pe acest post a fost angajata cu contract pe perioada determinata o alta asistenta medicala. intrebarea pleca tocmai de la faptul: daca poate fi pastrata asistenta in cauza in continuare pe post iar sotiei sa fie obligata sa accepte un alt post intr/o alta sectie nu cea in care a lucrat si unde ar trebui sa revina??????
exista riscul sa nu fie acceptata cu motivatii puerile de genul "S/AU FACUT REDUCERI!!!!"?
CU Multumiri!!!
Obligata nu poate fi, intrucat modificarea c.i.m. se face cu acordul partilor ... numai in anumite situatii se poate modifica unilateral c.i.m. de catre angajator.
cu multumirile si scuzele de rigoare, dar sper sa/mi intelegeti preocuparea:-/
care ar fi totusi situatiile care ar putea duce la o modificare unilaterala a contractului de munca din partea angajatorului????? eventual dati/mi actele normative si voi incerca sa ma edific singur....
va multumesc anticipat, din inima!!!!!
Vedeti art.42-48 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim perioada determinata mireille_is mireille_is Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie..daca o persoana angajata pe perioada determinata pe un post de asistent medical doreste sa isi ia ... (vezi toată discuția)
Transfer de pe o secție în alta a spitalului Nico chetan Nico chetan Bună ziua, Doresc sa ma transfer de la actualul loc de munca - asistent medical pe o alta secție în cadrul aceluiași spital. Am primit acceptul la viitorul ... (vezi toată discuția)
Concediu medical, preaviz, inchidere cim B. Elena B. Elena Buna ziua, Am un angajat care acum aproximativ o luna a refuzat, din orgoliu, sa indeplineasca o sarcina de serviciu prevazuta in CIM, motiv pentru care ... (vezi toată discuția)