Pai, Martonze, intrebati-l pe psiholog cum il va convinge!
Martonze, cam tot ce ati sugerat doamnei, e inutil. Pirdere de vreme si de nervi. In special Avocatul Poporului si Autoritatea Nationala sunt clar maini moarte.
Programul de consiliere include atat copilul cat si parintii.
Dupa terminarea consilierii, executorul e obligat sa aplice procedura cf 913 alin4.
Abia dupa reconstatarea refuzului minorului ie. esuarea cosilierii, creditorul poate deschide actiune cf 906 alin 2. Penalitatile pe zi curg abia de la pronuntarea incheierii definitive data in aceasta actiune.
Chiar si asa, mama mai are la dispozitie inca 3 luni ca sa convinga minorul sa-si urmeze tatal. Apoi, o noua actiune a tatalui, prin care se stabileste suma executabila.
Dar pana atunci vad cel putin 9 luni, de acum incolo.
Pai, nu prea bine. Dar am strans din dinti, atat cat am putut...ca sa raman in constiinta fiicelor mele. Si am si ramas, chair inca 2 ani dupa separarare. Am deschis un proces de reincredintare in care una dn fiice vroia cu mine, cealalta cu mama. Aveau pe autnnci 12 si 10. De ce am deschis reincredintarea? Ptr ca DASPCul mi-a spus ca e singura shansa si ca nimeni nu poate obliga o mama sa fie mama. Dar Instanta a refuzat raportul DGASPC si a respins reincrredintarea. Atunci, eu ca tata, am pierdut increderea fiicelor mele. Si ulterior, pe baza acestei pierderi, am tot pierdut.
Martonze, Proastasatului, etc. Am divortat acum 8 ani, dupa o casnicie de 12 ani in care am fost sot si tata si nimic altceva. Nu am divortat cu vreo sila de femei sau de mame. Dimpotriva. Sila mi-a venit din ce mi s-a intamplat din partea multor (zeci) femei-mame, dupa divort. Inclusiv din partea fostei sotii-femeie-mama.
Nu am mai mentionat dar mentoinez acum: am divorta cu 640 Euro, pensie. Am platit pana ce am constata ca fiicele mele u sanatatea in pericol.
Martonze, nu e cazul de polemici intre noi si nici nu mai avem...ce sa deconspiram dintr-o unicitate care a aparut in 3 ani de NCPC! Chestia ca, surprinzator si ptr mine care mai am cca 1 sapt sa cer neconstitutionalitatea lui 913, unicitatea aia se transforma intr-o avalansa.
Proastasatului, daca va faceti ca nu intelegeti sau nu acceptati ceea ce intelegeti din cauza vreunei exprimari mai putin academice, e problema dvoastra. De altfel si balacareala si cucoana sunt in dex. Iar adresarea cu Bre nu se face decat celui "detinator al adevarului absolut". In semn de recunoastre si respect, desigur.
Mai mult, fiind topicul meu, nimeni nu s-ar putea plange ca, indiferente de cum am discuat (public sau privat) nu am dat un ajutor dezinteresat.
Dupa cum a spus cineva, sunt mame si mame, tati si tati, jude si jude, si oameni si oameni.
Proastasatului, paradoxul discursului dvoastra, confirmabil de altfel si de catre Martonze, este ca tatal ala rau care a castigat 45000lei si mai are si o actiune DGASPC de decadere din drepturi a mamei, chiar si-a "refacut viata". Are un job bun, o nevasta mai tanara si ma inteleapta etc etc. Asta cu mama si-a luat un atarnator de nurii ei mai mult sau mai putin incercati, e nerelevant. E doar o sordida explicatie a a unui compromis sordid.
Bre, cucoana! Un tata adevarat poate ca nu e in stare sa-si "refaca viata"! Dar e in stare sa moara ptr copilul lui. Ceea ce matale, la fel de evident, nu esti!
proastasatului, in actuala conjunctura sociala, orice femeie care balacareste pe tatal copilului ei trebuie privita cu circumspectia lipsei acute sau cronice de discernamant.
broken, insist: joaca-ti cartea, si la AV, si la Instanta. Nu conteaza cati suntem pe aici si ce parari avem. Daca te plangi de Romanica, ne palngem si noi de 10 ori mai mult. Daca te plangi de psiholog, de tata, de legi, de juzi...e mai complicat. DGASPCul te-a chemat in judecata ca parata. Ti-a dat calitate procesuala. Puteai sa o exploatezi... Pana la urma e un site juridic si nu unul compasional.
eu zic sa vbiti cu duduia ca sa vindeti si sa va luati fiecare jumate sursa de venit justificativ nu aveti niciunul dar macar scapati de 3% taxa de timbru
Puteti formula o actiune in instanta ptr atribuire exclusiva. Cat priveste intretinerea, nu numai ca nu puteti sa renuntati la ea, ba chiar sunteti tinut sa staruiti prin toate mijloacele legale (civile si/sau penale) ptr ca aceasta sa se respecte, fiind un drept al copilului.