Sunt tatal unui baietel de 6 ani si in urma unui proces s-a stabilit cu acordul mamei ca baiatul sa stea la mine , mama nu respecta ceea ce scrie in comunicare si doreste sa-l vada doar cele 3 ore la sfarsitul saptamanii pe care i le-a dat instanta .Ea si-a luat angajamentul sa imi semneze o procura pe 3 luni pentru a pleca din tara. Copilul are probleme de sanatate ( deficiente in vorbire ), dansa refuza orice cale de comunicare in ceea ce priveste dezvoltarea si formarea copilului .In cazul acesta care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a obtine custodie totala?Mentionez faptul ca dansa nu mi-a platit pensie alimentara de 6 luni,nu are servici,mai are un copil de 7 luni cu altcineva si doresc sa obtin custodia copilului nostru deoarece imi pune piedici si nu ofera stabilitate emotionala si siguranta copilului.Nu ma intereseaza pensia alimentara,ci buna crestere a copilului .Multumesc anticipat!
Puteti formula o actiune in instanta ptr atribuire exclusiva. Cat priveste intretinerea, nu numai ca nu puteti sa renuntati la ea, ba chiar sunteti tinut sa staruiti prin toate mijloacele legale (civile si/sau penale) ptr ca aceasta sa se respecte, fiind un drept al copilului.
Solicitati instantei stabilirea exclusiva a autoritatii parintesti, insa acest lucru este destul de dificil de obtinut. Puteti formula o cerere de suplinire a acordului mamei pe calea ordonantei presedentiale, pentru a putea duce minorul la tratament in strainatate.
In ceea ce priveste pensia de intretinere, aceasta este un drept al copilului si va puteti adresa organelor de politie cu o plangere impotriva fostei sotii pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, respectiv pentru neplata, timp de 3 luni, cu rea credinta, a pensiei datorata minorului.
Sansele de a obtine custodia exclusiva se pot aprecia numai in concret de catre instanta judecatoreasca si numai in baza administrarii probatoriului.
Ceea ce aveti dvs de facut este sa aduceti dovezi ale comportamentului mamei, adica sa puteti proba nu numai ca nu se implica ci si ca este dificila colaborarea dintre dvs ca parinti in interesul superior al copilului, ca aceasta necolaborare tine exclusiv de alegerea/optiunea mamei care ar putea dar - din rea-voita/neimplicare etc - nu doreste colaborarea.
Prin urmare, puteti folosi inscriosuri (mail-uri, sms-uri, notificari oficiale) care sa atesta ca ati solicitat consimtamantul din timp, aducand la cunostinta nevoile copilului, martori, acte medicale vizand starea de sanatate a copilului, rezervari/ programari la evaluari/tratamente in strainatate etc.
Divort
KOSOVO123
Durează mult un divort intentat de sot pt părăsirea domiciliului de catre soție?Am un copil de 16 ani iar soția lucrează în strainatate si a spus ca ea ... (vezi toată discuția)