Asta inseamna ca trebuie sa chem in instanta toti vecinii?
Tin sa precizez ca am 5 vecini si al 6-lea a cumparat recent un teren alaturat.
buna seara,
Am o mare nelamurire in ceea ce priveste actul de mostenitor al mamei mele.
Mama mea are in mostenire 6800mp de la parinti,curte+casa in Ploiesti,terenul este intravilan.
Problema a aparut cand a vrut sa faca intabularea terenului pentru ai putea da fratelui meu o parcela din acest teren,pentru ca la masuratori au iesit decat 6200mp in loc de 6800mp.
As vrea sa-mi dati si mie un sfat,ce sa facem mai intai?
nu avem cadastru facut,avem decat actul de mostenitor pe 6800mp din 1993 si un desen(proiect) tot din 1993 cand bunicul meu din partea mamei intentiona sa-i treaca tatalui meu pe numele lui,dar nu s-a mai intamplat asa si a ramas mama de drept mostenitoare
Dar cu diferenta aceea din vechiul registru agricol 9000mp si din acte de 6800mp ce as putea face?Toata lumea stie ca bucata aceea de teren de 2200mp a fost a bunicului meu de pe vremea comunistilor.In vechiul registru agricol era trecut cu 0,9ha,iar mama cand a depus cerere sa i se revendice bucata de teren i s-a cerut actul in care erau trecuti cei 6800mp si a trecut-o intr-un nou registru cu 6800mp,iar registru vechi cu 0,9ha a disparut ca prin minune,mai exista ceva in arhiva?s-ar mai putea face ceva?sa dau primaria in judecata?
mama mea a primit mostenire de la bunicul meu un teren cu casa de 6800mp(5000mp-teren intravilan arabil si 1800mp casa+curte).Ani la rand mama mea a platit un impozit foarte mare,a fost la primarie sa se intereseze unde a aflat ca terenul(6800mp) era trecut la construibil,bineinteles ca problema s-a remediat,dar banii din urma se mai pot recupera? La primarie in registrul agricol,in dreptul bunicului meu era trecut 0,9ha,dar el avea in acte decat 6800mp,cand a fost mama mea iar la primarie,functionarul de acolo ia cerut actul de mostenire si a trecut-o in alt registru agricol mai nou cu cei 6800mp (tin sa precizez ca terenul fara acte este liber si se afla in imediata vecinatate,bunicul meu obisnuia sa-l lucreze,mai multe persoane au venit de-a lungul timpului sa revendice acest teren,dar cum au venit asa au si plecat).Ar fi o solutie sa dau primaria in judecata?registrul acela vechi mai exista pe undeva?serveste drept dovada?
va multumesc mult pentru raspuns!
Da,are certificat de mostenitor,dar am nelamuriri in privinta impozitului care precupun ca l-a platit familia care locuieste acolo de 16 ani,ar fi o solutie sa incerc sa-i conving pe cale amiabila sa cumpere si cealalta parte?
o matusa de-a mamei a lasat mostenire casa si o bucata de teren mamei mele si unei alte matuse de-a mamei mele in doua parti egale,matusa si-a vandut partea iar mama mea nu a fost de acord sa-si vanda partea ei,cu toate acestea noii proprietari s-au mutat acolo,problema e ca au trecut deja cam 16 ani de atunci si mama mea nu a platit impozit in toti acesti ani si nici nu a luat vreo masura,se mai poate face ceva?