avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

o matusa de-a mamei a lasat mostenire casa si o bucata de teren mamei mele si unei alte matuse de-a mamei mele in doua parti egale,matusa si-a vandut partea iar mama mea nu a fost de acord sa-si vanda partea ei,cu toate acestea noii proprietari s-au mutat acolo,problema e ca au trecut deja cam 16 ani de atunci si mama mea nu a platit impozit in toti acesti ani si nici nu a luat vreo masura,se mai poate face ceva?
Cel mai recent răspuns: alex-andru , utilizator 10:33, 5 Iulie 2012
Mama dvs are certificat de mostenitor? daca da este proprietara cotei parti din imobil.
Da,are certificat de mostenitor,dar am nelamuriri in privinta impozitului care precupun ca l-a platit familia care locuieste acolo de 16 ani,ar fi o solutie sa incerc sa-i conving pe cale amiabila sa cumpere si cealalta parte?
Mama dvs are dreptul la acea parte de teren, ceilallti au un drept de creanta pt ca mama dvs nu a platit impozitul, partea dansei. Puteti sa l vindeti .
va multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se da urmatoarea situatie: s-a dezbatut succesiunea dupa bunici ... mokko mokko Se da urmatoarea situatie . Sa dezbatut succesiunea dupa bunici cu 2 copii , tata (decedat ) si matusa . In momentul de fata pe certificatul de mostentor ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa parinteasca david08 david08 Buna ziua, Povestea este in felul urmator, bunicul meu a murit in anul 2002, iar unchiul meu impreuna cu sotia lui s-au mutat in casa parinteasca unde inca ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren intabulat pe parinti Mariuz222 Mariuz222 Buna, parintii mei detin un teren, acesta este intabulat pe numele mamei, eu doresc sa-l vand, mai am un frate, as dori sa-l vand eu nu parintii, cum ma ... (vezi toată discuția)