Ca urmarea a verificarii dosarului fiscal si a bazei de date( sistemul informatic), a diferentelor existente in plus sau in minus, se da recalculare pe ultimii 5 ani. Daca acel act era deja la dosarul fiscal, inseamna ca este vina functionarului. Faceti o cerere la primarie si cereti restituirea sumei, care de asemenea se calculeaza in termenul de 5 ani, putand cere scris sa va calculeze care era obligatia fiscala a mamei pt pe cei 5 ani, mama poate face dovada cu chitantele care le detine, in mod normal diferenta se restituie sau se retine pt acoperirea altor impozite si taxe datorate de mama dvs. :)
Dar cu diferenta aceea din vechiul registru agricol 9000mp si din acte de 6800mp ce as putea face?Toata lumea stie ca bucata aceea de teren de 2200mp a fost a bunicului meu de pe vremea comunistilor.In vechiul registru agricol era trecut cu 0,9ha,iar mama cand a depus cerere sa i se revendice bucata de teren i s-a cerut actul in care erau trecuti cei 6800mp si a trecut-o intr-un nou registru cu 6800mp,iar registru vechi cu 0,9ha a disparut ca prin minune,mai exista ceva in arhiva?s-ar mai putea face ceva?sa dau primaria in judecata?
Probabil ca aceasta diferenta nu exista decat scriptica, in urma caruia a fost modificata de cei de la impozite si taxe. De cele mai multe ori, fiind vorba de masuratori foarte vechi, ca urmare a cadastrului facut( din 2001, se efectueaza), este normal sa existe diferente. Daca in teren, se reflecta aceea diferenta de 2200 mp, puteti actiona in instanta primaria, pt uzucapiune, folosinta indelungata a terenului. Aveti cadastrul facut?
nu avem cadastru facut,avem decat actul de mostenitor pe 6800mp din 1993 si un desen(proiect) tot din 1993 cand bunicul meu din partea mamei intentiona sa-i treaca tatalui meu pe numele lui,dar nu s-a mai intamplat asa si a ramas mama de drept mostenitoare
Deci diferenta despre care vorbiti dvs, cred ca reprezinta suprafata impozitata eronat, acum ca urmare a recalcularii, veti primi banii, inapoi. Parerea mea sa nu va mai legati de diferenta, pobabil o eroare de inregistrare in baza de date, ea niciodata nu a rezultat din acte, nu aveti de ce sa va judecati cu primaria, eu zic ca este totul clar. . :)