avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare pamant intravilan lipsa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare pamant intravilan lipsa

Daca in Registrul Agricol sunt trecuti 1300mp,iar la masuratori sunt gasiti doar 965mp,cum pot dobandi diferenta de 335mp de pamant lipsa?Nu am nici un act lasat,doar ce este inregistrat in Registru Agricol,iar cei de acolo ne supn sa accceptam ce avem ingradit,ca diferenta nu stie unde este.
Cel mai recent răspuns: elenaxyz , utilizator 11:03, 8 Aprilie 2015
În registrul agricol este scrisă suprafața deținută în acte și declarată de proprietar. Această suprafață poate să difere(să fie în minus sau în plus) și atunci se face o acțiune în rectificare de carte funciară. În registrul agricol se va trece suprafața real deținută pentru care se va plăti impozit.
Minusul de suprafață poate să rezulte din raporturile de vecinătate, din punerea în posesie, din cumpărarea proprietății fără măsurare, doar în baza actelor iar dacă această operațiune a fost făcută mai demult, diferența poate proveni din lipsa aparaturii de precizie cu care s-a realizat măsurarea.
Toate acestea trebuie urmărite pentru a fi înscris cu suprafața real deținută atât în CF cât și în registrul agricol.
Depinde de istoricul terenului, unii au mai impartit din ce primisera initial, altii au declarat intentionat mai putin decat detineau, altii au instrainat prin acte de mana si un gard despartitor... noi nu avem cum sti ce a fost in situatia dv., trebuie descoperit.
In 2000-2001 s-a dat 5000mp,au facut un titlu de proprietate doar pe terenul extravilan de 3700mp,pe care la vandut,scazand cei 1300mp intravilan,care nu sunt trecuti in acel titlu.Dupa decesul bunicului am facut masuratori pentru succesiune si am gasit mai putin cum am scris mai sus cu 335mp,iar saptamana trecuta mi-au zis ca este o greseala in registru agricol si sa mergem la notar sa facem legal ca renuntam la terenul lipsa de 335mp si acceptam doar ce este ingradit pentru a face Ordinul Prefectului.Lipsa acea de pamant a fost in posesia bunicului,doar ca un vecin s-a bagat peste noi dand gardul spunand ca are titlu pe locul acela,iar bunicului nu a facut nimik atunci,s-a platit impozit pe locul acela,iar acum platesc impozit doar pe ce este ingradit.Ce ma sfatuiti sa accepta ce este ingradit,s-au ar trebui sa ne dea acel pamant in alta parte?
Daca puteti citi ce am scris la Solicitare titlu de proprietate 2,acolo am detaliat.
Chiar saptamana trecut ne-au zis sa acceptam ce este ingradit,sa mergem la notar sa facem legal ca renuntam la cei 335mp lipsa ca sa fac Ordinul Prefectului.Descoperind ei dupa atatia ani ca a fost o greseala in registru agricol,exact cat este lipsa.Doar ca in 2000-2001au emis un Titlu De Proprietate pe suprafata extravilana de 3700mp,pe care ia vandut bunicul,scazand cei 1300mp intravila pe care nu iau trecut in acel titlu. Sa acceptam facand acel act prin care renunta la cei 335mp,sa-u ar trebui sa ne dea acea lipsa de pamant in alta parte?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare titlu de proprietate elenaxyz elenaxyz In Registrul Agricol al Posesorilor din 1986 bunicul avea trecuta suprafata de 3048mp,iar prin anii 199-2001 s-au dat 5000mp de la Primarie. Sa emis un Titlu ... (vezi toată discuția)
Revendicare teren intravilan elenaxyz elenaxyz Buna seara,va scriu despre acest caza putin mai detaliat,poate puteti sa ma ajutati.In 1997 bunicul a vandut 500mp fara Titlu de Proprietate,doar in baza unei ... (vezi toată discuția)
Legea 247 privind retrocedarea nonamamaia nonamamaia Buna seara! Am si eu o problema am un teren cu suprafata de 5000 mp. A apartinut mamei mele (eu avand in acest moment 70 de ani), a fost trecut in anul 1930 in ... (vezi toată discuția)