avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Solicitare Titlu De Proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Solicitare Titlu De Proprietate

In Registrul Agricol al Posesorilor din 1986 bunicul avea trecuta suprafata de 3048mp,iar prin anii 199-2001 s-au dat 5000mp de la Primarie.
Sa emis un Titlu De Proprietate in 2001 pe o suprafata extravilana de 3700mp din 5000mp dati de Primarie.Pe acest Titlu De Proprietate nu sa trecut suprafata intravilana de 1300mp,iar suprafata de 3048mp din 1986,nu este trecuta decat in acel Registru al Posesorilor.
Cat a trait bunicul a vandut suprafata de 3700mp extravilan si 500mp intravilan din cei 1300mp,din care au mai ramas 800mp.
Dupa deces in 2005 am masurat curtea avand suprafata de 465mp,in loc de 800mp,lipsa 335mp.
Eu de atunci platesc impozit doar pe cei 465mp,deoarece de la Primarie ne-au plimbat ani de zile si nici un raspuns in legatura cu suprafata lipsa.
In luna aprilie 2014,am depus dosarul pentru Ordinul Prefectului,dar de acolo au trimis dosarul inapoi cerand Primariei un referat detaliat cu situatia din 1986,prin stabilirea juridica a terenului in cauza, prin identificarea si verificarea actelor de proprietate ale vecinilor.
Eu am trimis petitie la Prefectura Ilfov anul trecut,iar raspunsul a fost ca se lucreaza,iar daca vreau sa grabesc solutionarea,sa faca tata o declaratie la notar precum ca renunta la cei 335mp lipsa,acceptand doar ce este ingradit(465mp).
P.S. Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?
Au trecut 6 luni de cand astept sa trimita Primaria acel referat.
Exista termen legal pentru solutionarea acestui dosar?
Cel mai recent răspuns: elenaxyz , utilizator 22:57, 30 Ianuarie 2015
elenaxyz a scris:

In Registrul Agricol al Posesorilor din 1986 bunicul avea trecuta suprafata de 3048mp,iar prin anii 199-2001 s-au dat 5000mp de la Primarie.
Sa emis un Titlu De Proprietate in 2001 pe o suprafata extravilana de 3700mp din 5000mp dati de Primarie.Pe acest Titlu De Proprietate nu sa trecut suprafata intravilana de 1300mp,iar suprafata de 3048mp din 1986,nu este trecuta decat in acel Registru al Posesorilor.
Cat a trait bunicul a vandut suprafata de 3700mp extravilan si 500mp intravilan din cei 1300mp,din care au mai ramas 800mp.
Dupa deces in 2005 am masurat curtea avand suprafata de 465mp,in loc de 800mp,lipsa 335mp.
Eu de atunci platesc impozit doar pe cei 465mp,deoarece de la Primarie ne-au plimbat ani de zile si nici un raspuns in legatura cu suprafata lipsa.
In luna aprilie 2013,am depus dosarul pentru Ordinul Prefectului,dar de acolo au trimis dosarul inapoi cerand Primariei un referat detaliat cu situatia din 1986,prin stabilirea juridica a terenului in cauza, prin identificarea si verificarea actelor de proprietate ale vecinilor.
Eu am trimis petitie la Prefectura Ilfov anul trecut,iar raspunsul a fost ca se lucreaza,iar daca vreau sa grabesc solutionarea,sa faca tata o declaratie la notar precum ca renunta la cei 335mp lipsa,acceptand doar ce este ingradit(465mp).
P.S. Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?
Au trecut 1 an si 8 luni de cand astept sa trimita Primaria acel referat.
Exista termen legal pentru solutionarea acestui dosar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare teren intravilan elenaxyz elenaxyz Buna seara,va scriu despre acest caza putin mai detaliat,poate puteti sa ma ajutati.In 1997 bunicul a vandut 500mp fara Titlu de Proprietate,doar in baza unei ... (vezi toată discuția)
Recuperare pamant intravilan lipsa elenaxyz elenaxyz Daca in Registrul Agricol sunt trecuti 1300mp,iar la masuratori sunt gasiti doar 965mp,cum pot dobandi diferenta de 335mp de pamant lipsa?Nu am nici un act ... (vezi toată discuția)
Drept-succesiune elenaxyz elenaxyz Bunicul meu a vandut 3700mp extravilan cu contract vanzare cumparare si 500mp intravilan tot cu contract vanzare cumparare,fara stirea tatalui meu,fiind unicul ... (vezi toată discuția)