avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare teren intravilan

Buna seara,va scriu despre acest caza putin mai detaliat,poate puteti sa ma ajutati.In 1997 bunicul a vandut 500mp fara Titlu de Proprietate,doar in baza unei harti din Registrul Agricol unde erau trecuti 1300mp(intravilan).In 2001 s-a emis un Titlu de Proprietate doar pe suprafata extravilana de 3700mp,ce a fost vanduti de bunic in 2002,iar cei 800mp intravilan nu au fost trecuti.Dupa decesul bunicului in 2005,tata a vrut sa faca succesiunea,iar atunci au facut masuratori la curte(cadastru),unde s-au gasit doar 465mp din 800mp,lipsa 335mp.Am mers la Primarie pt.a clarifica situatia dar au zis ca nu stiu unde este pamantul,iar pt.a depune dosarul pt.Ordinul Prefectului Ilfov trebui sa renunte la cei 335mp lipsa.Tata a renuntat intr-un final la cei 335mp(pt.ca cei de la primarie nu au vrut sa ne ajute cu nimic,doar cu explicatia ca nu stiu unde sunt cei 335mp,tata nu a stit ce sa faca,asa ca a renuntat in momentul acela) am depus dosarul,iar dupa ceva timp au zis ca mai trebui facut Certificat de Calitate de Mostenitor,pe care l-am facut .In 24 Aprilie 2013 am depus din nou dosarul pt.Ordinul Prefectului Ilfov ,dar cei de la Primarie nu au dus dosarul, prima oara au zis ca nu primesc cei de la Ordinul Prefectului Ilfov dosarul,iar a doua oara au zis de legea cea noua pe 2013 in care au mai mult timp pt.rezolvarea dosarelor (am citit putin din lege,iar acolo scrie 120 de zile de la data intrari in vigoare).Au trecut acele zile,iar luna aceasta(Noiembrie) Tata a intrebat daca s-a dus dosarul,iar Dna de acolo a zis ca mai trebui sa dea inca o declaratie precum ca renunta la cei 335mp lipsa,el nu a vrut sa mai dea alta declaratie,deoarece a data aceiasi declaratie cu ceva ani in urma cand s-a depus prima oara dosarul.Cei de la Registru Agricol au zis ca asa nu pot duce dosarul,atunci Tata a rugat sa ii se dea si vechia declaratie in care renunta la cei 335mp lipsa,dar nu au vrut sa dea acea hartie.Acum daca nu vor sa duca dosarul Tata s-a hotarat sa nu mai renunte la cei 335mp lipsa,dar nu stie cum sa faca(el este singurul mostenitor,ambii parinti sunt decedati si nu au lasat nici un act de mostenire,doar ce este trecut in Registrul Agricol si acel Titlu de Proprietate unde nu este trecuta casa).Sper sa-mi dati un sfat,s-au mai multe.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elenaxyz , utilizator 08:20, 21 Februarie 2014
In extrasul din Registrul agricol al primariei apare bunicul dvs. cu tot terenul pe care l-a detinut. Din ce relatati ati solicitat si cei 800 ramasi din cei 1300mp intravilan. Primaria va face cunoscut ca nu mai dispune de 800 ci doar de 465. Solicitati un plan parcelar pentru zona in care este cuprins terenul in cauza. Primaria este obligata sa va puna in posesie cu toata suprafata in contextul in care ea se regaseste in registrul agricol iar bunicul dvs. nu a vandut acel teren lipsa. Solicitati si un istoric de rol fiscal si verificati cine apare in planul parcelar vecin cu lotul dvs. Puteti da primaria in judecata pentru tergiversare.
Va multumesc pentru raspuns.Pamantul se regaseste in registrul agricol ,nu a fost vandut de bunicul decedat doar ce am scris mai sus,din tot au mai ramas 800mp,doar ca in curte sunt doar 465mp,v-am scris ce mi-au zis cei de la primarie,pt.asta am intrat pe forum ca nu mai stiu cum sa lupt cu ei,ajutandu-l pe tata.O sa solicit ce ati spus Dvs,poate o sa reusesc...
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2013
elenaxyz, utilizator
au zis ca a dus doasrul la prefectura dar nu ia dat nr.de inregistrare,este posibil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare titlu de proprietate elenaxyz elenaxyz In Registrul Agricol al Posesorilor din 1986 bunicul avea trecuta suprafata de 3048mp,iar prin anii 199-2001 s-au dat 5000mp de la Primarie. Sa emis un Titlu ... (vezi toată discuția)
Recuperare pamant intravilan lipsa elenaxyz elenaxyz Daca in Registrul Agricol sunt trecuti 1300mp,iar la masuratori sunt gasiti doar 965mp,cum pot dobandi diferenta de 335mp de pamant lipsa?Nu am nici un act ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren wolfyman wolfyman Buna ziua. Tata a mostenit un teren (cu o casa batraneasca) de la mama lui iar mama lui il mostenise de la mama ei. Actul de mostenire vechi al bunicii spune ... (vezi toată discuția)