In cazul unei promisiuni de vanzare facuta de P-C catre P-V sunt normale urmatoarele aspecte :
1. Promitentul Cumparator sa poata folosi liber si neingradit imobilul respectiv de la data semnarii promisiunii si pana la termenul stabilit la care el trebuie sa-si exercite dreptul de a cumpara efectiv sau de a renunta la cumparare?
2. Suma platita avans pentru acest imobil si oferita de catre P-C catre P-V (promitent vanzator) cu ocazia semnarii promisiunii trebuie scazuta din pretul de vanzare pe care cele doua parti il accepta de comun acord?
3. are dreptul PC sa faca modificari imobilului in perioada in care este valabila promisiunea de vanzare (el nefiind proprietar in toata aceasta perioada ) ?
Suntem tare intrigati de aceasta promisiune de vanzare deoarece PC vrea sa ne impuna niste conditii ca si cum el are avea toate drepturile asupra imobilului, iar noi in calitate de proprietari nu am avea niciun drept.
4. este firesc ca PV sa solicite niste garantii materiale/bancare de la PC pentru a securiza respectiva promisune de vanzare?
Imobilul este reprezentat de un teren si doua cladiri situate pe acel teren.
Va multumesc mult, sper ca au o noima nelamuririle noastre !
Un SRL cu sediul in Bucuresti, ce are ca asociati 5 cetateni greci, si-a exprimat intentia sa cumpere un teren pe care se afla doua cladiri ( IMOBILUL) in Rm. Valcea. Scopul este acela de a dezvolta o afacere economica in domeniul prelucrarii lemnului.
Grecii vor sa incheie cu proprietarii din Rm. Valcea un document la notariat ce se numeste " promisiune de vanzare" prin care se angajeaza sa cumpere IMOBILUL.
Problemele aici apar : pana la data incheierii contractului de vanzare vor sa achite lunar 1% din valoarea convenita a IMOBILULUI, dar " Predarea Imobilului, împreună cu tot ceea ce este necesar pentru exercitarea liberă şi neîngrădită a posesiei, va avea loc la data semnării prezentei promisiuni bilaterale de vânzare în formă autentică, urmând ca transmiterea dreptului de proprietate asupra acestuia sa aiba loc la data semnării contractului de vânzare în formă autentică".
Intrebare : este normal si firesc ca dupa ce achita prima transa de 1% din valoare ei sa intre liber si neingradit in posesie????????????
Diferenta de bani o vor achita in momentul in care vor obtine niste din fonduri europene in vederea dezvoltarii investitiei ce se va realiza asupra Imobilului.
SRL grecilor din Bucuresti este infiintat in 2011 si pana in prezent nu a derulat activitati economice. Practic ei nu ne ofera niciun fel de garantie ( nici macar ca vor plati lunar 1% cum este specificat in contract) darmite sa achite toata suma la incheierea contractului de vanzare.
Am inteles de la cineva ca se practica astfel de promisiuni de vanzare cand este vorba de fonduri europene dar mie imi este cam sa cred asa ceva.
O firma din Bucuresti doreste sa cumpere in Rm. Valcea un teren si doua cladiri aflate pe acest teren pentru a desfasura o activitate economica. Vanzatorul este o firma din Rm. Valcea care este proprietara respectivelor bunuri.
Ce mi se pare mie absolut nelalocul lui este urmatorul aspect : firma din Bucuresti doreste sa incheie actele de vanzare-cumparare la un birou notarial din Timisoara.
Vi se pare normal? Atata timp cat niciuna din cele dou firme (vanzatorul si cumparatorul) si nici bunurile imobile nu au absolut nimic in comun cu Timisoara !!!
Si potentiala activitate economica se va desfasura la Rm. Valcea....
Multumesc !