avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate telenar

Activitate telenar

Bună seara! Concediul medical pentru boli obișnuite, incapacitate temporară de muncă, intra în calculul stagiului necesar (conform anexei 5) pentru ieșirea la pensie în baza legii 360/2023? Mulțumesc.
Va multumesc! Multa sanatate!
Concediu medical obisnuit reprezinta stagiu de cotizare contributiv conform legii 360/2023 si normelor de aplicare ale acesteia? Multumesc.
Multumesc. Multa sanatate!


Carp Mircea a scris:

Eu personal nu cred in aceasta varianta.
Sa asteptam totusi sa apara normele tehnice de aplicare a legii.
Poate aduce ceva lamuriri in plus.
Oricum pana la 01/09/2024 nu puteti depune cerere de trecere la limita de varsta.

Bună seara, domnule Carp
Am aceeași întrebare ca si domnul care a inițiat această discuție. Conform normelor de aplicare a noi legi a pensiilor, se poate iesi la pensie la limita de vârstă cu reducerea vârstei cu cel mult 5 ani luând in considerare stagiile asimilate? Vă mulțumesc.
Buna ziua,
La momentul incheierii unui act de vanzare-cumparare cu ocazia cumpararii unui apartament, notariatul respectiv, in urma interogarii bazei de date privind starea mea civila, a identificat ca eu sunt casatorita cu sotul meu in regimul comunitate de bunuri, astfel incat pe act se precizeaza acest regim matrimonial.
Eu mi-am dat seama de eroare mai tarziu, eu fiind casatorita in Italia in regimul matrimonial separatie de bunuri, dar biroul de stare civila care a transcris certificatul de casatorie a gresit, astfel incat a transmis registrului naţional notarial al regimurilor matrimoniale regimul de comunitate de bunuri.
Ulterior biroul de stare civila a corectat greseala, dar eu am ramas cu actul de vanzare-cumparare cu eroarea de mai sus.
Ce se poate face in acest caz pentru corectarea acestei erori?
Va multumesc.
Buna ziua,
Un cetatean strain pensionat in sistemul de pensii al Italiei, cu rezidenta fiscala in Romania, care are detine o locuinta proprietate personala inchiriata, trebuie sa plateasca contributii de sanatate-CASS pentru anul 2023? Precizez faptul ca cetateanul italian a prezentat casei de sanatate romane formularul S1 care ii dă dreptul la asistență medicală în afara Italiei în același mod ca și pentru cetățeanii rezidenti in Italia, cu taxe suportate de statul italian. Nu a datorat niciodata CASS Romaniei, nu a lucrat niciodata in Romania si nu a prestat alte activitati independente. Va multumesc.
multumesc pentru raspunsul prompt
Buna ziua,

Sunt proprietarul unui apartament pe care l-am inchiriat (cu contract inscris la fisc) unei persoane pe durata de 1 an, 31 august fiind data expirarii perioadei de inchiriere.
Chiriasul doreste sa o adaugam in contractul de inchiriere si pe sotia lui (s-a casatorit de curand).
De comun acord dorim si prelungirea inchirierii pe inca 1 an, pastrand clauzele contractului initial.
Aceste modificari se pot face prin cat aditional sau trebuie schimbat contractul de inchiriere?
Prelungirea contractului o pot face acum, inainte de expirarea perioadei initiale de 1 an (pentru ca in luna septembrie eu nu voi fi in tara)?

Va multumesc,