avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Activitate monikas

Activitate monikas

Răspuns la discuția Partaj dupa divort
Tocmai asta e problema ca am construit corpul nou fara autorizatie.Eu nu vreau neaparat partaj pt ca nu am cadastru pe imobil si nu e inscris in cartea funciara.Aceste acte nu stiu cat ma costa si s-ar putea sa cheltui niste bani degeaba ,despagubirea sa fie prea mica.Merita acest lucru(e posibil sa cheltui mai mult decat sa iau despagubire dupa aceea)?Cam cat ar costa actele?
Vreau si eu un raspuns in situatia urmatoare?
Eu vreau sa divortez si nu stiu cum sa procedez cu partajul.Mai exact, casa in care am locuit a fost a sotului meu dinainte de casatorie iar noi am mai construit impreuna a parte ,dar la care nu am facut acte si nu este trecut in actul de proprietate .in cazul unui partaj ,cat imi revine mie .?E rentabil un partaj atata vreme cat nu avem cele 2 camere construite impreuna ,pe act.
Răspuns la discuția pensie de intretinere neplatita
In localitatea unde locuieste el sau unde locuiesc eu?
Ce pot face in situatia urmatoare?
Tatal fetelor mele are obligatia ,prin instanta, de a plati o pensie de intretinere destul de mica ,120 ron ,nemaiavand si alti copii.Aceasta pensie nu a platit-o de 2 luni.Daca in continuare nu va mai plati ,cum e mai bine :sa actionez in instanta sau sa fac plangere la politie? Mentionez ca eu nu locuiesc in aceeasi localitate .
multumesc anticipat!
Multumesc pentru raspuns!
Ce drepturi legale au copiii la mostenire in situatia casatoriei dintre parintii lor ?.Sotul are un copil dintr-o casatorie anterioara ,iar sotia doi copii ,tot dintr-o casatorie anterioara (impreuna nu au nici un copil).Casa este proprietate personala a sotului. Cine mosteneste casa in cazul in care sotia moare prima? Dar in cazul in care moare sotul primul?
Răspuns la discuția divortul de comun acord cu minori
Am spus de la bun inceput ca ma intereseaza costul unui divort de comun acord cu minori,la judecatorie nu notar ,fara avocat
Răspuns la discuția pensie de intretinere
Intr-o asemenea situatie sunt si eu,pt 2 copii primesc 130 de lei pe luna ,in timp ce tatal lor munceste cu contract in Spania(dar nu stiu la ce firma)Nu este normal ca fostul sot sa nu-ti plateasca pensia si pt asta il poti da in judecata.Indiferent de situatia materiala pe care o are (chiar si daca nu are servici) el tot trebuie sa plateasca.
Răspuns la discuția divortul de comun acord cu minori
M-am lamurit ca mai rau m-am ametit!
Răspuns la discuția divortul de comun acord cu minori
Daca am stabilit ca minorele raman la mine si tatal plateste pensie alimentara mai este nevoie sa fie duse la judecator/