Vreau si eu un raspuns in situatia urmatoare?
Eu vreau sa divortez si nu stiu cum sa procedez cu partajul.Mai exact, casa in care am locuit a fost a sotului meu dinainte de casatorie iar noi am mai construit impreuna a parte ,dar la care nu am facut acte si nu este trecut in actul de proprietate .in cazul unui partaj ,cat imi revine mie .?E rentabil un partaj atata vreme cat nu avem cele 2 camere construite impreuna ,pe act.
Din punctul meu de vedere , in cazul unui divort in situatia dvs. puteti solicita doar sumele pentru contributia adusa la construirea si amenajarea casei. Aveti autorizatie de construire pe corpul nou construit ? Aveti cadastru pe imobil si inscrierea lui in Carte funciara? In cazul in care aveti , chiar daca este numai pe numele sotului, solicitati intabularea si a autorizatiei. Depuneti copie legalizata a certficatului de casatorie si a autorizatiei de construire si inscrieti in CF. Asa veti dobandi un drept de proprietate asupra noului corp.
Tocmai asta e problema ca am construit corpul nou fara autorizatie.Eu nu vreau neaparat partaj pt ca nu am cadastru pe imobil si nu e inscris in cartea funciara.Aceste acte nu stiu cat ma costa si s-ar putea sa cheltui niste bani degeaba ,despagubirea sa fie prea mica.Merita acest lucru(e posibil sa cheltui mai mult decat sa iau despagubire dupa aceea)?Cam cat ar costa actele?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Evacuare
zeciualex
poate sa-mi spuna cineva daca dupa divort pot cere evacuarea fostei sotii din casa care am dobandit-o inainte de casatorie dar care intre timp am mai construit ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa
camelia_b
Buna,
Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. ... (vezi toată discuția)