avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Activitate emylyc

Activitate emylyc

Răspuns la discuția Calcul concediu prenatal
Cornel Vasile a scris:

In primul rand, plata contributiilor de catre salariat este nelegala.

art.40 C.,mun.
....
(2) Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
....
f) sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii;
....

In al doilea rand, pentru indemnizatia de maternitate se retine numai contributia de asigurari sociale.

Concediul de maternitate nu se impoziteaza (art.62 lit.c) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal), se suporta integral din FNUASS.

Indemnizatia de maternitate se suporta din FNUASS prin urmare aceasta nu se cuprinde in baza de calcul a contributiei de asigurari pentru somaj si a contributiei de asigurari sociale de sanatate.

Mulțumesc pentru răspuns! Știu ca nu este legal ceea ce se întâmpla, insa aceasta este situația in România, din păcate.
emylyc a scris:

luminita29 a scris:

ce inseamna 350 lei pentru cartea de munca?Nu mai exista carti de munca din 2011
[/quot

Rectific: angajata cu contract de munca pe 8 ore, dintre care eu îmi plătesc 4 ore. Pentru aceste 4 ore mi se opreau 350 lei la salariu.

Cred ca s-a înțeles exact ce am vrut sa apun. As dori un răspuns la întrebarea mea și nu o analiza pe text. Mulțumesc !
luminita29 a scris:

ce inseamna 350 lei pentru cartea de munca?Nu mai exista carti de munca din 2011
[/quot

Rectific: angajata cu contract de munca pe 8 ore, dintre care eu îmi plătesc 4 ore. Pentru aceste 4 ore mi se opreau 350 lei la salariu.
Buna ziua!
In timpul concediului prenatal angajatorul mai plătește cartea de munca?
Sunt angajata cu carte de munca pentru un program de 8 ore pe un salariu minim pe economie. Din cele 8 ore eu îmi plătesc singura 4 ore, astfel încât ca la fiecare salariu mi se opreau 350 lei pentru cartea de munca. De la 1 septembrie am intrat in concediu prenatal și doream sa știu dacă ar trebui sa mi se mai oprească cei 350 lei din medical sau nu. Întreb acest lucru deoarece colegei mele i s-au oprit. Va mulțumesc!
Buna ziua! La 1.03.2017 am semnat un act adițional din care reiese că am trecut de la program de 4 ore la cel de 8 ore. Cand apare aceasta situație la ANAF? Eu cum pot verifica?
Va multumesc!
Buna ziua,
Am solicitat un credit, iar cand am intrebat ce documente sunt necesare, mi s-a răspuns ca am nevoie doar de actul de identitate, pentru ca vor verifica la ANAF ce venit inregistrez.
Este posibil asa ceva? Stiam ca verificările se fac la Biroul de Credit si angajator si nu la ANAF.
Va mulțumesc anticipat!
Va multumesc foarte mult pentru informatiile pe care mi le-ati furnizat!
Pana in luna februarie s-a refuzat a ni se inmana cardurile de salariu, deci nu pot dovedi decat pentru 1 luna si sunt nevoita sa mai astept si urmatoarele 2 luni pentru a putea actiona.
Mai este o colega care va face acelasi lucru ca si mine si poate vom reusi sa finalizam cu bine aceasta problema.
Am inteles. Singurul document cu care pot demonstra neplata la timp a salariului ar putea fi extrasul de cont, pe care il pot solicita la banca. Alte documente doveditoare nu stiu care ar putea fi.

Am inteles. Singurul document cu care pot demonstra neplata la timp a salariului ar putea fi extrasul de cont, pe care il pot solicita la banca. Alte documente doveditoare nu stiu care ar putea fi.
Termenul este pana pe 12.12.2013. Eu daca demisionez inainte cu 10 luni sau cu 1 luna, plata este tot de 954 euro? Angajatorul sustine acest lucru.