avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Activitate micky28

Activitate micky28

Buna ziua,
Doresc sa imi deschid un magazin (fizic sau online dar cred ca voi opta pentru varianta online). Intentionez ca achizitia marfurilor comercializate sa fie facuta prin intermediul unor magazine online din tari membre UE. Mentionez ca marfa pe care intentionez sa o cumpar este si alimentara (cafea, ceai etc) dar nu numai. Neavand experienta in domeniu as vrea sa stiu amanunte despre acest proces. Ce acte am nevoie pentru a realiza acest lucru de la furnizor? Va trebui sa lipesc eu etichete scrise in limba romana cu datele despre produs pe care sa le atasez produsului? Daca eu fac mai multe comenzi in cantitati moderate cum se procedeaza cu vama, si daca fiind din spatiul UE mai trebuie platita vama? TVA-ul unde il platesc daca spre exemplu primesc marfa prin curierat? Daca produsele pe care le achizitionez eu se gasesc si in Romania prin alti distribuitori am nevoie de vreun fel de acord sau pot achizitiona pur si simplu avand in vedere ca as iesi mai ieftin?
Buna ziua! Eu doresc sa imi deschid un magazin online dar nu cunosc anumite amanunte legat de procurarea marfii. M-am gandit sa imi procur marfa de pe site-uri din strainatate, eventual din Asia, insa nu stiu daca le pot vinde in magazinul meu online si ce taxe trebuie sa platesc la aducerea marfii.
Discuție Firma de import
Unei firme cu activitatea de import care importa din tarile membre UE , ce fel de taxe ii revin la introducerea marfii in tara (eventual si pentru taxele vamale unde as putea gasi informatii pentru a calcula acele taxe) si cum se procedeaza cu TVA-ul (se plateste si in tara respectiva si il mai platesc o data si la intrarea in tara sau numai in tara din care fac importul)?
Multumesc!
Discuție Magazin online
Buna ziua! Am si eu cateva intrebari referitoare la infiintarea si activitatea unui magazin online si la care am gasit raspunsuri diferite din ce am studiat pana acum.
1) Daca vreau sa deschid un magazin online de haine, pot cumpara hainele de pe alte magazine on-line din alte tari si sa le revand in magazinul meu on-line? Este legal?

2)Daca deschid un magazin online de haine si cumpar marfa de la outlet-uri din romania pot sa vand marfa cumparata in magazinul meu online? Am inteles ca daca vand haine imi trebuie un fel de acord al brand-ului respectiv pentru comercializare si nu stiu exact cum stau lucrurile

3) Daca deschid un magazin online si pun ca sediu social adersa la care locuiesc imi trebuie si un punct de lucru? Intreb mai ales in perspectiva unui anumit control.

Multumesc anticipat!