cei 2 m nu sunt afectati unei servituti de trecere
socrii mei au curtea, proprietatea lor, iar cei 2 m au fost cumparati in indiviziune, mai tarziu, pentru a ne mari curtea, de c#socrii mei, sotul meu si cumnatul meu
am nevoie de acordul lor pentru a-mi deschide poarta?
cum pot face pentru a realiza acest lucru, deoarece nu ma pot duce cu muncitorii, intrucat m-au amenintat cu moartea si sunt violenti!
pot solicita sprijin politiei?
Locuiesc in aceeasi curte cu socrii mei, iar calea de acces spre locuinta mea era prin curte la ei, tacit. Eu am acte pe o portiune de teren de 2 m langa gard, in indivixiune cu socrii mei si cumnatul meu. In acest moment socrii mei nu imi mai permit accesul la locuinta, deoarece ar trebui sa trec prin curtea lor.
Cum pot proceda sa am cale de acces? Pot sa fac o poarta pe acea portiune de 2m, fara acordul lor ?
Am primit acte aditionale la contractele de furnizare a energiei electrice si gaze, prin care e-on adauga o clauza de genul: "vanzatorul va avea dreptul de a solicita plata sumelor datorate de cumparator incepand cu data de 01.10.2011, intr-un termen de prescriptie de 3 ani de la data scadentei acestora".
Ce intelegeti prin aceasta clauza? Se pot solicita retroactiv aceste sume, mai ales daca cumparatorul a achitat facturile? E-on isi rezerva dreptul de a recalcula aceste sume, sa inteleg?
E-on motiveaza introducerea clauzei ca urmare a intrarii in vigoare a noului cod civil.
Ce recomandati?
Sotul unei salariate a decedat, el avand un pf si nu achiatase nici contributii la Casa de Pensii, nici la Casa de asigurari de sanatate. Salariata are dreptul la jumatate din cuantumul ajutorului de inmormantare pe care il achita Casa de Pensii ei, ca si solicitant, insa poate solicita si de la angajator sa ii achite un salariu mediu pe unitate? Exista temei legal daca la angajatorul salariatei nu exista contract colectiv la nivel de unitate? Sau se achita doar acel ajutor de catre Casa de Pensii?