avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Activitate danielbadea

Activitate danielbadea

Buna ziua,

As dori sa stiu daca ma puteti ajuta, am avut un contract de leasing pentru un autocar; firma nu plateste facturi, in valoare de 65799 RON si nefacturat 42607 EUR. Banca executa silit firma si ii ia autocarul.
Este facut un proces verbal, din care reiese ca respectivul contractul este reziliat, bunul recuperat si vandut si firma nu mai inregistreaza debite.
Cum poate fi anulat debitul facturat?

Multumesc,
Daniel Badea
Răspuns la discuția Informatii SRL-D / SRL Debutant
Multumesc pentru raspuns
Buna ziua,

Doresc sa incep demersurile pentru infiintarea unui SRL-D (mentionez ca inteplinesc conditiile pentru deschiderea unui SRL Debutant si nu doresc sa primesc finantarea de pana la 10000 de Euro) dar am cateva nelamuriri:

1. Daca nu doresc sa primesc finantare, mai este necesar sa am minim 2 angajati?

2. In cazul in care trebuie sa am angajati - Care este salariul minim pe care il pot platii/declara? (Intreb deoarece domeniul de activitate este IT, iar in momentul de fata veniturile nu sunt fixe/stabile ci in functie de proiecte)

3. De ce taxe nu este scutit un SRL-D? Cat trebuie sa platesc (procentual) pentru fiecare angajat?

4. Cand trebuie sa fac platile da care nu sunt scutit? (lunar/trimestrial/anual)

5. Exista avantaje (scutiri de taxe) daca angajatii sunt studenti/proaspat absolventi?

Multumesc,
Daniel Badea
ynocentta a scris:

Exista document incheiat intre parti conform caruia sa rezulte ca in perioada contractual prevazuta locatorul a interzis/restrictionat accesul in spatiul inchiriat?
Este discutabila afirmatia " confiscarii" bununurilor,care poate fi justificata drept masura de siguranta pentru recuperare suma neachitata

Multumesc pentru raspuns, nu exista un astfel de document.
Am precizat de la inceput ca bunurile au fost retinute pana in momentul in care voi plati chirie; desi nu mi se pare normal sa mi se ceara plata chiriei pentru o perioada in care nu am avut acces la spatiul inchiriat, sunt dispus sa platesc, problema este ca momentan nu imi permit sa platesc dar am nevoie de bunuri (mobilier etc.) pentru a le muta intr-o noua locatie.
Doresc sa eliberez acel spatiu cat mai repede, inainte sa creasca si mai mult suma ceruta si vreau sa stiu daca/ce pot face pentru a-mi recupera bunurile.
eu.ro.lex a scris:

cred ca au drept la chirie pentru spatiul pe care l-ati folosit, insa nu cred ca au dreptul la a "confisca" bunurile.

Multumesc pentru raspuns, nici eu nu cred ca au dreptul sa-mi retina bunurile dar vreau sa fiu sigur.
Buna ziua,

Am avut in chirie un spatiu in subsolul unui bloc pana acum 3 luni cand a fost reziliat contractul (nu neaparat conform termenilor contractuali). La inceput nu am avut posibilitatea sa mut bunurile din acel loc, din motive personale, iar apoi a fost schimbata yala fiindu-mi restrictionat accesul in acel spatiu.
Asociatia de locatari mi-a restrictionat total accesul in acel spatiu pana in momentul in care voi plati chirie pe perioada in care nu am avut acces la bunuri sau la spatiu.

Puteti sa-mi spuneti va rog daca au dreptul sa-mi ceara chirie pentru o perioada in care accesul mi-a fost limitat?
Cel mai mult ma intereseaza sa stiu daca au dreptul sa-mi "confiste" bunurile si ce pot face pentru a rezolva problema.

Multumesc!