avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters259426

Activitate ContSters259426

Răspuns la discuția Credit prima casa
in luna mai s-au implinit 60 zile de la plata ultimei rate, deci fondul de garantare a cazut. nu numai eu am pierdut dreptul asupra imobilului ci si sotul meu. in acel moment refuza orice mod de rezolvare a problemei, insa acum este dispus spre a comunica si rezolva.
mentionam mai sus ca inca nu s-a ajuns la executarea silita, deci ipoteca inca este valabila. intrebarea mea era daca pot sa revin asupra creditului, in conditiile in care clauzele impuse de stat sunt destul de dificile.
punctul important este ca eu vreau sa platesc.
am cumparat in urma cu ceva timp un apartament cu credit acordat prin programul prima casa. dupa un timp m-am despartit de sotul meu (doar in fapt), el refuzand in acea perioada sa plateasca sau sa imi cedeze drept total asupra imobilului, si sa platesc eu.
am intrebat la banca daca exista vreo solutie pt aceasta problema, insa au ridicat din umeri spunand ca nu au mai intalnit un asa caz. in luna mai am pierdut dreptul asupra apartamentului.
as vrea sa stiu daca in acest moment se mai poate face ceva, sotul meu fiind de acord in acest moment sa imi cedeze drepturile sale. rezolvarea se afla in terenul ministerului de finante, banca fiind dispusa sa ajunga la un acord cu mine.
mentionez ca ipoteca inca mai este valabila, neajungadu-se inca executarea silita.
am gasit acest ghid pe siteul ministerului de finante [ link extern ]
ar putea fi o raza de speranta?
am cumparat un apartament prin credit prima casa impreuna cu sotul meu. urmeaza sa divortam dar inainte de a incepe divortul am vrut sa vad cum pot rezolva sa ies din contractul de la banca, apartamental ramanandu-i sotului meu. am fost si am vorbit cu un functionar al bancii dar nu am primit nici un raspuns concret. au ridicat din umeri si mi s-a spus ca din moment ce am semnat un contract, trebuie sa il respect. mi se pare un abuz sa fiu obligata sa raman pe acel contract din moment ce eu renunt la casa. ar mai exista posibilitatea ca sotul meu sa plateasca anticipat sau sa puna o ruda codebitor in locul meu, insa acest lucru nu se va intampla.
intrebarea mea este cum pot sa ies din contractul acela fara sa depind de vointa bancii sau a sotului meu?
Răspuns la discuția divort-partaj
multumesc inca o data pentru raspunsuri.
insa am o nelamurire. cand va trebui citata banca? in procesul de partaj?
Răspuns la discuția divort-partaj
multumesc pentru raspuns.
dar problema este ca sotul meu nu este cu acord cu vanzarea apartamentului, sau cedarea contractului unei alte persoane. banca este de acord ca eu sa ies din contract numai daca intra altcineva codebior in locul meu (si nu are cine). mi se pare un abuz ca din moment ce divortez si nu mai locuiesc in casa sa fiu obligata sa raman codebitor in cazul in care sotul meu nu indeplineste conditiile.
de aceea as fi vrut sa stiu daca ma poate ajuta o hotarare judecatoreasca (in cazul acesta fiind nevoita sa divortez in tribunal).
Discuție divort-partaj
am cumparat o locuinta prin credit prima casa, impreuna cu sotul meu, insa acum, in prag de divort, nu ne putem intelege asupra bunurilor dobandite in timpul casatoriei (apartamentul si bunurile din el). nu putem vinde locuinta fiind ipotecata, insa eu sunt in contractul bancii si nu pot iesi decat in conditiile bancii.
as putea sa renunt la partea mea din locuinta in favoarea bancii, ca sa pot iesi din contract? sau ma poate ajuta o hotarare judecatoreasca sa ies din contract? ce drepturi am asupra casei si a bunurilor, tinand cont si de faptul ca divortul a intervenit din vina sotului meu?
va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
multumesc.