am cumparat un apartament prin credit prima casa impreuna cu sotul meu. urmeaza sa divortam dar inainte de a incepe divortul am vrut sa vad cum pot rezolva sa ies din contractul de la banca, apartamental ramanandu-i sotului meu. am fost si am vorbit cu un functionar al bancii dar nu am primit nici un raspuns concret. au ridicat din umeri si mi s-a spus ca din moment ce am semnat un contract, trebuie sa il respect. mi se pare un abuz sa fiu obligata sa raman pe acel contract din moment ce eu renunt la casa. ar mai exista posibilitatea ca sotul meu sa plateasca anticipat sau sa puna o ruda codebitor in locul meu, insa acest lucru nu se va intampla.
intrebarea mea este cum pot sa ies din contractul acela fara sa depind de vointa bancii sau a sotului meu?
O solutie ar fi ca in timpul divortului sa cereti si partajul apartamentului. Astfel, unul dintre soti ramane cu bunul si cu creditul, iar celalalt primeste ca despagubire 1/2 din valoarea ratelor deja achitate. Se poate conveni care dintre soti ramane in continuare cu creditul si bunul, iar in lipsa de acord, va dispune instanta de judecata.
Cel care a castigat imobilul, si deci este si titularul contractului de credit va trebui sa aduca noi coplatitori, eligibili, care sa se oblige la rambursarea ratelor.
Banca ar trebui sa recunoasca sentinta prin care este obligat la plata ratelor numai unul dintre soti (in cazul in care creditul a fost obtinut avandu-se in vedere veniturile ambilor).
Divort-partaj
ContSters259426
am cumparat o locuinta prin credit prima casa, impreuna cu sotul meu, insa acum, in prag de divort, nu ne putem intelege asupra bunurilor dobandite in timpul ... (vezi toată discuția)
Divort/partaj/credit
stmonica
Buna ziua
Eu si sotul meu urmeazasa divortam, ne-am inteles asupra divortului vom merge la notar. Ramane insa problema partajului...am cazut si aici de acord ... (vezi toată discuția)